Juhász Roland győztes gólt szerzett búcsúmeccsén

Juhász Roland győztes gólt szerzett búcsúmeccsén

Tét nélküli volt a szuperrangadó, vagyis a már bajnok Ferencváros és a biztos bajnoki ezüstérmes Fehérvár keddi mérkőzése a Sóstói Stadionban. Az összecsapásnak az adott igazi rangot, hogy ez volt a 95-szörös Juhász Rolandnak az utolsó meccse, a fehérváriak védője a meccs után végleg szögre akasztotta a stoplist.

Kedden lép pályára utoljára Juhász Roland

Teljesnek tartja a pályafutását Juhász Roland 95-szörös magyar válogatott labdarúgó, aki a keddi MOL Fehérvár FC-Ferencváros mérkőzésen lép pályára utoljára. A székesfehérváriak 36 esztendős védője az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, a nemzeti csapattól való elköszönéséből kiindulva most is "nehéz búcsúra számít".

A fehérvári szurkolók

Köszönjük a Videotonért tett erőfeszítéseidet most és a jövőben is! Folytassa, Kapitány!

felirattal köszönték meg Juhásznak a játékot.

A nem túl nagy iramú meccsen tehát mindkét csapat kísérletezgethetett kedvére, készülhettek a nemzetközi megmérettetésre is. Úgy tűnt, az első félidő gól nélkül zárul, amikor a 45. percben egy lefejelt beadást Heister blokkolt kézzel a tizenhatoson belül. A jogos büntetőhöz pedig a búcsúmeccses védő állt oda, és kíméletlenül bevarrta a labdát Gróf kapujába.

A második félidőben meddő fehérvári fölényt, illetve szintén tőlük kihasználatlan gólhelyzeteket láttunk, hogy nem lett nagyobb arányú a Fehérvár vezetése, az többek közt Gróf ilyen bravúrjának köszönhető:

A bajnoknak nem igazán volt még lehetősége sem az egyenlítésre. Igaz, szemmel láthatóan mindkét csapat vigyázott, nehogy bárki is megsérüljön egy ilyen tét nélküli meccsen.

Juhász Rolandot 20 évnyi NB I-es pályafutás után csapata a 89. percben cserélte le (végleg) hatalmas tapsvihar és ünneplés közepette.

A meccsen több gól nem esett, maradt az 1-0, így Juhász elmondhatja, búcsúmeccsén győztes gólt szerzett.