Nehezen, de végül simán legyőztük San Marinót

Nehezen, de végül simán legyőztük San Marinót

A világranglista utolsó helyezettjével San Marinóval meccselt vasárnap este a magyar labdarúgó válogatott világbajnoki selejtezőn, így természetesen kötelező volt a győzelem. A mérkőzés végig úgy is folyt, ahogy azt vártuk: a betömörülő kék mezesek foggal-körömmel védekeztek, a mieink pedig ezt a zárat próbálták feltörni.

A 13. percben sikerült is, egy tetszetős támadás végén Sallai Rolandot buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Szalai Ádám a jobbra dőlő kapus bal oldalára rúgta (0-1).

A 20. percben szabadrúgáshoz jutottunk nagyjából 20 méterről, amit Sallai próbált meg eltekerni a sorfal mellett-fölött, ám a védők kézzel értek bele, így kaptunk egy újabb tizenegyest. A labda mögé – a szabadrúgáshoz hasonlóan – Sallai állt, Benedettini ismét jobbra dőlt, de a labda is oda érkezett, így a kapus bravúrral kivédte a büntetőt.

A meccs az első félidő további részében csendesen csordogált, mi támad(gat)tunk, a San Marinó-iak keményen védekeztek, így félidőben maradt az egygólos magyar előny.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: a kék mezesek hátát feltörte a háló, gyakorlatilag a félpályán sem jöttek át. Az 50. percben Szalai Ádám helyzetét védte bravúrral Benedettini. A 66. percben a csereként beállt Kalmár löbbölte be a labdát középre, az ugyancsak csereként beállt Kleinheisler belsővel azonban mellé lőtt.

A 71. percben újból góllá érett a magyar fölény: Botka ívelte a labdát Sallai fejére, aki a hosszú sarokba fejelt (0-2).

A 84. percben Kalmár fejese túlment Benedettinin, a labdát már bent láttuk a kapuban, azonban azt Rossi a gólvonalról ollózta ki. A Sallai elé került játékszert ő egyből kapura tette, ekkor Benedettini újabb bravúrral védett.

A 88. percben Nikolics harcolt ki újabb büntetőt, amit ő maga végzett el. Az ezúttal balra induló Benedettini helyére, a léc alá lőtt (0-3).

A csoport másik két meccsén sem született meglepetés: Anglia 2-0-ra győzött Albánia vendégeként, míg Lengyelország hazai pályán nyert Andorra ellen 3-0 arányban.