Cseh pisztolyokkal és gépkarabélyokkal fegyverzik fel a honvédséget

Magyarországon gyártják majd.

A Magyar Honvédség katonáinak régi fegyvereit cseh licenc alapján készülő P-07 és P-09 típusú pisztolyokra, valamint Bren-2 gépkarabélyokra és Scorpion EVO-3 géppisztolyokra cserélik le - írja a Magyar Hírlap. A katonai rendészek már meg is kapták az első darabokat. A gyalogsági kézi lőfegyvereket a HM Arzenál Zrt. kiskunfélegyházi telephelyén fogják gyártani, az üzem teljes berendezése valószínűleg még januárban megtörténik. A kormánypárti lap információi szerint mesterlövészfegyvereket is készíthetnek majd itt.

Nagyjából három-négy év alatt gyárthatják le a haderő béke- és mozgósítási időszakára elegendő fegyvermennyiséget, de nem csak a katonák, hanem valamennyi fegyveres szervezet eszközeit lecserélik, ez összesen 100-160 ezer darab fegyvert jelenthet.

Új harckocsikat vesz a honvédség

Az erről szóló szerződést szerdán írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban Ralf Ketzel, a Krauss-Maffei Wegmann ágazati igazgatója, Holger Lenz, a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoport ágazati kereskedelmi igazgatója, és Fodor Péter, a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának főigazgatója. A Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttal kötött szerződés értelmében 44 darab új, a 21.

(Fotó: Cseh licenc alapján készült SCORPION EVO 3 típusú géppisztoly a honvédség új fegyvereinek átadásán a Petőfi laktanyában 2018. december 11-én. - Máthé Zoltán / MTI)