Akadémikusok - Izraelből honosítanánk a magyar válogatottba focistát?

Akadémikusok - Izraelből honosítanánk a magyar válogatottba focistát?

Az elmúlt napokban érdekes szondáztatást végez a kormányközeli Nemzeti Sport: a magyar labdarúgó-válogatott közelgő NL-playoff meccse (március 26., Bulgária) előtt már a második nem magyar anyanyelvű, külföldi futballistát ajánlja a szurkolóknak. 

Kedd este az izraeli One értesüléseire hivatkozva írtak arról, hogy Omri Altman a magyar válogatott látószögébe került. A helyi portál információi szerint Marco Rossi szövetségi kapitány szívesen látná a válogatottban a 25 esztendős középpályást, aki egyébként végigjárta az izraeli korosztályos válogatottakat, viszont a felnőttek között még nem húzhatta magára a címeres mezt.

Az nso.hu értesülését az MLSZ nem kommentálta, hiába keresték a szövetséget.

Múlt hét csütörtökön pedig a DAC friss szerb igazolásáról, Dusan Lalatovicsról írták meg, hogy szívesen lenne magyar válogatott. 

„A néhai nagyapám Budapesten született, részben tehát szerb vagyok, anyai részről pedig részben magyar. A magyar válogatottban szeretnék játszani. Ismerek néhány magyar szót, de mindenképpen szeretném a lehető legjobban elsajátítani a nyelvet a válogatott miatt is, a kedvenc városom Budapest, úgyhogy mindenképpen szeretném megtanulni a nyelvet”

- indokolta a 21 éves focista a szándékát.