A kilátástalanság miatt öngyilkos lett a kelebiai posta vezetője

A kilátástalanság miatt öngyilkos lett a kelebiai posta vezetője

Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja, az ügyről a posta nem nyilatkozhat.

Az Indexhez eljuttatott búcsúlevelében az öngyilkosságot elkövető Bács-Kiskun megyei kelebiai posta vezetője azt írta, hogy 46 éven keresztül dolgozott a postánál, de ott dolgozóként már úgy érzi, kilátástalan a helyzet.

Azt is hozzátette: túl nagy szerepet kapott a munkájukban az értékesítés, a munkakörülmények pedig eközben elkeserítőek: kevés a munkavállaló, ráadásul akad olyan posta, ahol a vécé egy pottyantós, a kert végében.

„Sértő, bántó, megalázó körülmények, hogy a fizetésekről ne is beszéljünk”

- olvasható az Indexhez elküldött e-mailben. A hírportál állítja: az öngyilkos postavezető egyértelművé tette, hogy haláláért kizárólag a céget hibáztatja.

Az Index megkereste a Magyar Postát, melynek kommunikációs osztálya közölte:

„A Magyar Posta vezetése megrendüléssel értesült a kelebiai postavezető haláláról. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja, ezért az ügyről a posta nem nyilatkozhat. Társaságunk belső vizsgálatot indított az ügy körülményeinek tisztázására. A vállalat mindent megtesz, hogy a következő időszakban segítse a családot és a postás kollégákat a gyász feldolgozásában.”

 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.