0-3-ról jött vissza a magyar válogatott az oroszok ellen, de egyenlíteni már nem sikerült

0-3-ról jött vissza a magyar válogatott az oroszok ellen, de egyenlíteni már nem sikerült

Magyarország törökországi győzelemmel kezdte az idei Nemzetek Ligáját, míg Oroszország Szerbiát győzte le, a két csapat most egymással találkozott a Puskás Arénában, a papíron sokkal erősebb oroszok már az első félidőben kétgólos előnybe kerültek, de a vége szoros lett.

A 15. percben Daler Kuzjajavet ugratták ki a bal szélen, középre gurított, Anton Mirancsuk pedig a bal alsóba lőtte a labdát, ezzel volt 0-1.

A 34. percben bal oldali szabadrúgás után a 16-osunkon belülre került a labda, a felszabadítani próbáló Szalai Ádám elől eltolták, Magomed Ozdojev nyolc méterről a jobb alsóba lőtt, 0-2.

A második félidő borzalmasan kezdődött, a 16-oson belül Artyom Dzjuba egy csellel leültette Gulácsit és Mário Fernandeshez passzolt, aki nem hibázott, 0-3.

A magyar csapat viszont fel tudott állni, a 62. percben gyönyörű támadást vezettünk, Orbán kiemelte, Szalai sarokkal továbbította, Kalmár is kapásból középre tette tovább, Sallai pedig átemelte Sunyint, 1-3.

Nyolc perccel később tovább zárkóztunk, Szoboszlai ívelése után Bese lefejelte, a túloldalon Nikolics értékesítette a ziccert, 2-3.

Magyarország egy törökországi győzelemmel és egy hazai vereséggel indította a Nemzetek Ligáját, de az év legfontosabb meccsét október 8-án, Bulgáriában játsszuk, ha ott nyerünk, egyetlen győzelemre kerülünk az Európa-bajnokságtól.