Szájmaszkra, fertőtlenítőre gyűjt az egyik mentős szakszervezet

Fél nap alatt több mint kétmillió forintot gyűjtött védőfelszerelésekre az egyik legnagyobb mentős érdekképviselet, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Tegnap tettek közzé felhívást az interneten, az akció sajnos nem jótékonysági gyűjtés

a mentősök saját maguknak kérnek megfelelő eszközöket.

Azt szeretnék elérni, hogy kevésbé legyen veszélyes a munkavégzés, ezért a pénz mellett FFP2 és FFP3 maszkokat, a ruhatisztításhoz szükséges mosógépet, fertőtlenítőt is elfogadnak.

Az Országos Mentőszolgálat később nyílt levélben reagált a szervezet felhívására. Az "állomány egy részének elbizonytalanítására is alkalmas kommunikáció" kerülésére kérik az érdekképviselet elnökét. Azt írják:

a védekezéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak és az egészségügyi beszerzések folyamatosak, azoknak nincs pénzügyi akadálya. A készletgazdálkodás napi szinten irányított ütemben zajlik.

❗️Tisztelt Lakosság! A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy segítsenek...

Posted by Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége on Monday, March 23, 2020

 

A tárgyi felajánlásokat bármelyik mentőállomáson le lehet adni, de a megyei képviselők is segítenek, hogy oda kerüljön az adomány, ahol a legnagyobb szükség van rá, maszkokat küldhetnek a szervezet központi irodájába is.