Már nem kell sokat várni: beindulhat Csányi Sándor mészárszéke

Az MCS Zrt. tájékoztatása szerint a 2,7 milliárd forintos állami támogatással létesített üzem építési és gépészeti munkáinak költsége meghaladta a 12 milliárd forintot. A vágóhíd teljes felfutásával több mint 550 embert foglalkoztat majd, igaz egyelőre még nehezen találnak munkaerőt az üzembe.

Egymillió disznó

Az üzemben belföldi értékesítésre szánt előhűtött tőkehúsrészeket és csomagolt húsokat, valamint távol-keleti exportra szánt fagyasztott húsárút állítanak majd elő. Évente egymillió sertésnek a legszigorúbb élelmiszer-biztonsági és higiéniai elvárásoknak megfelelő vágását és feldolgozását tervezik.

 

A beruházásból 5 milliárd forint húsipari technológiai fejlesztés, amelynek része a vágó-, csontozó- és csomagolási technológia, illetve az automata logisztikai rendszer.

 

A költségvetés további része a kiegészítő üzemrészek - köztük a szennyvíztisztító - létrehozásához volt szükséges - jegyezték meg.

A létesítmény a tervek szerint fokozatosan éri el a kapacitásának maximumát 2018-ban.    

A Csányi-birodalom

A Bonafarm-csoporthoz "stratégiai megállapodással" kapcsolódó MCS Zrt. jogelődje a 2013 áprilisában alakult MCS Vágóhíd Kft. tulajdonosa a Ho-Me 2000 Kft. A cég árbevétele 2014-ben nulla forint, 2015-ben 5,3 millió forint volt, 32,3 millió forint könyv szerinti veszteséggel.