A gyanús orosz nő szexet kínálhatott azért, hogy beépüljön az egyik amerikai szervezetbe

Valós veszély vagy gumicsont?

Az amerikai hatóságok gyanúja szerint Marija Butina - akit nem regisztrált külföldi ügynökként az amerikai kormány elleni szervezkedés vádjával vettek őrizetbe – szexet ajánlott azért, hogy munkát kaphasson egy amerikai „különleges érdekeket képviselő szervezetnél” - írja a BBC. Esélyes, hogy a legnagyobb fegyverlobbi-társaságról van szó.

Butina hallgatói vízummal érkezett az Egyesült Államokba, ahol jó viszonyt épített ki a Republikánus Párttal a fegyverviselési jogok védelmezőjeként. Alapított egy szervezetet is, ami jó kapcsolatot ápolt a National Rifle Association-nel. Valószínűleg itt kínálhatott valakinek szexet legalább egy alkalommal, pozícióért cserébe.

Kevin Helson, az FBI különleges ügynöke úgy látja, hogy a nő feladata az volt, hogy

„személyes kapcsolatokkal éljen vissza olyan amerikai állampolgárok esetében, akiknek van befolyásuk az amerikai politikára, és így elősegítse az Oroszországi Föderáció érdekeit.”

Az igazságügyi minisztérium úgy tudja, hogy a nő egy orosz tiszt közvetlen irányítása alatt dolgozhatott.

Az orosz külügyminisztérium is reagált a vádakra, szerintük csak alá akarják ásni a hétfői Putyin-Trump csúcs eredményeit.

„Trump ismét Oroszország oldalára állt" - Rárontott az elnökre az amerikai sajtó

Jól zajlott a világ talán két legfontosabb emberének találkozójaEgyaránt pozitív mérleget vont Helsinkiben hétfőn tartott csúcstalálkozójukról Vlagyimir Putyin orosz államfő és Donald Trump amerikai elnök. Vlagyimir Putyin szerint nem sikerült ugyan minden problémát megoldani, de - mint fogalmazott - a kezdeti lépést megtették. Donald Trump "termékeny és konstruktív párbeszédről" beszélt.

(fotó: Facebook / Maria Butina)