Márki-Zay Péter: 3 ezer település, 3 mondat, 3 ember, április 3.

Márki-Zay Péter: 3 ezer település, 3 mondat, 3 ember, április 3.

„Arra kérem önöket, hogy higgyenek a józan magyarok többségében, higgyenek egy emelkedő Magyarországban, legyen Magyarország mindannyiunké” – mondta márciusi ünnepi beszédében az Egységben Magyarországért pártszövetség miniszterelnök-jelöltje, aki szerint, „ha mindenki meggyőz három embert, akkor április 3-án kétharmaddal váltjuk le ezeréves történelmünk legkorruptabb kormányát, az Orbán-kormányt”.

Márki-Zay Péter: Elfogadhatatlan, hogy Magyarország sakktábláján csak gyalogok és vezérek vannak

A Műegyetem rakparton sokezres tömeg vett részt az Egységben Magyarországért március 15-i ünnepi rendezvényén...

Most Márki-Zay Péter Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben újra erre kéri a választópolgárokat, sőt elmondja az ellenzék három legfontosabb üzenetét is.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje felhívta a figyelmet arra, hogy Európa egyik legmagasabb inflációja januárban és februárban is Magyarországon volt, mivel „Orbán felelőtlensége miatt” nálunk súlyosabbak a gondok mint más országokban.

„Ön vajon rábízná az infláció megfékezését arra, aki önző és szűk látókörű politikájával mindezt előidézte?”

– tette fel a kérdést Márki-Zay és kiemelte, hogy az orosz rubel után a magyar forint szenvedte el a legnagyobb veszteséget.

„Többet veszített az értékéből, mint a háború sújtotta Ukrajna fizetőeszköze” – tette hozzá.

A miniszterelnök-jelölt elismerte, hogy az olajár ingadozása más országokban is kihat az üzemanyag-ellátásra, de csak Magyarországon látunk kígyózó sorokat a benzinkutak előtt és csak nálunk korlátozták a tankolható mennyiséget.

„Ön vajon rábízná az üzemanyag-válság megoldását arra, aki mindezt előidézte?”

– tette fel újabb kérdését Márki-Zay.

Az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt is kiemelte, hogy a háború elől menekülők befogadása óriási terhet ró Magyarországra. Az állam feladatát pedig civilek és egyházi szervezetek végzik, akik példát mutatnak emberségből.

„Ön rábízná a menekülthelyzet kezelését arra, aki évek óta üldözi a civil szervezeteket?”

– kérdezte a miniszterelnök-jelölt, aki szerint nem bízhatjuk Magyarország biztonságát olyanokra, akik „a fülük botját sem mozgatják”, ha egy bombákkal megrakott robotrepülőgép száll el a paksi atomerőmű felett.

Márki-Zay emlékeztet arra is, hogy az Európai Bíróság néhány hete úgy döntött, hogy Magyarország mostantól nem kapja meg az eddigi fejlődést biztosító uniós pénzeket.

„Nem bízzák az uniós adófizetők pénzét tolvajokra” – fogalmazott.

„Lemondhatunk-e Orbán korrupt kormányzása miatt a magyaroknak járó, fejenként 1,5 millió forintnyi európai támogatásról?”

– kérdezte a miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay szerint 12 békében töltött évet lopott el a Fidesz a magyaroktól, most pedig az unió második legszegényebb országaként kell szembenéznünk a kihívásokkal. A kormány a társadalmi feszültségeket úgy próbálja meg orvosolni, hogy „újra bűnbakokat gyártanak, gyűlöletet szítanak, szembefordítanak magyart a magyarral”.

„Hogy bízhatnánk a békét olyanra, aki 12 éve folyton háborúzik? Rábízhatjuk-e a tűzgyújtást egy gyújtogatóra?”

– érdeklődött Márki-Zay.

Az Egységben Magyarországért pártszövetség miniszterelnök-jelöltje szerint az ellenzéknek megvan a terve és az ereje arra, hogy rendbe rakja, amit a Fidesz elrontott. Úgy látja, hogy a magyar fiatalok már választottak és 12 év alatt 800 ezren elhagyták az országot és távoztak Nyugatra.

„Ha nem akarjuk, hogy újabb százezrek távozzanak Európába, akkor Európát kell idehoznunk Magyarországra” – fogalmazott a miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay Péter kijelentette, hogy 3 üzenetet kell elvinni az ország 3 ezer településére:

Kelet helyett válasszuk a Nyugatot!
Gyújtogatóra ne bízzuk a tűzoltást!
Hozzuk haza a minden egyes magyarnak járó 1,5 millió forintnyi uniós pénzt!

„Ezt a három üzenetet azonban csak az Önök segítségével tudjuk eljuttatni minden magyarhoz” – vallotta be a miniszterelnök-jelölt, aki ezért arra kér mindenkit, hogy adják tovább 3 embernek a 3 fő üzenetet, győzzenek meg 3 embert, hogy szavazzanak április 3-án a valódi változásra.

„3 ezer település, 3 mondat, 3 ember, április 3-a”

– összegezte Márki-Zay.