Márki-Zay Péter: itt állunk a győzelem kapujában

Márki-Zay Péter: itt állunk a győzelem kapujában

Márki-Zay Péter péntek délután online tartotta meg a választások előtti utolsó rendkívüli beszédét.

„Itt állunk a győzelem kapujában”

– jelentette ki.

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje kifejtette, hogy négy éven keresztül dolgoztak azért, hogy most vasárnap legyőzhessék „hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát”.

„Felépítettük az összefogást, hat párt és mi civilek, jobboldaliak és baloldaliak, mi mindannyian egy szent célért küzdöttünk négy éven keresztül, kitartóan”

– fogalmazott Márki-Zay Péter.

A miniszterelnök-jelölt szerint nem azt figyelték az összefogás tagjai, hogy mik azok, amik szétválasztják őket, hanem arra helyezték a hangsúlyt, amik összekötik őket.

„A Fidesz legyőzésére helyben legesélyesebb jelölteket, Önök választották ki az előválasztás során. 850 ezer ember adott le több mint 1,3 millió szavazatot. Gigászi küzdelem ez, Dávid és Góliát küzdelme” – jegyezte meg a miniszterelnök-jelölt és emlékeztetett mindenkit arra, hogy Dávid és Góliát küzdelmében végül Dávid győzedelmeskedett.

Márki-Zay megjegyezte, hogy a Fidesz eszköztárában megtalálható egy maguknak írt választási törvény, átszabott körzethatárok, fizetett trollok serege, egy propagandagépezet, korlátlan pénzügyi erőforrások, média és reklámfelületek és a választási csalások tömkelege és valószínűleg annak idején is mindenki Góliátra fogadott volna, de ha jobban megvizsgáljuk, akkor láthatjuk, hogy nem is akkora óriás Góliát.

„Tényleg egy óriás ő? Vagy pedig valaki, aki szorongásában egy székre állt. A király meztelen. Orbán titokban járja kis székével az országot, nem mer Önök elé állni, nem mer egy nyílt vitára kiállni velem, 12 éves politikája csődöt mondott, a világban sehol nem látják szívesen. Szemmel láthatóan retteg a bukástól”

– fogalmazott.

Márki-Zay Péter szerint „12 év agymosás” után most valódi esély nyílt a Fidesz hatalmának megdöntésére, mert az ellenzék erősebb, mint valaha és ez látszott is, amikor március 15-én 100 000-en gyűltek össze a Duna-parton.

„Egészen meghatódva tapasztalom azt a támogatást, amit Önöktől kapok” – tette hozzá, majd bemutatott két levelet, amit a támogatóitól kapott.

„Soha ennyi szív, soha ennyi támogatás, soha ilyen lelkesedés nem állt még egyetlenegy választási szövetség mögött. Dávid a hitével győzte le Góliátot. Én hiszek a győzelemben. Erőt ad nekem az a sok ezer ember, akivel találkozom az országjárás során, azok a fiatalok, akik a szemembe néznek és én látom rajtuk, hogy ők megértették, hogy most ez a választás róluk szó” – mondta.

Beszéde végén Márki-Zay arra kért mindenkit, hogy menjen el vasárnap és szavazzon a békére, a változásra és Európára.

„Mi elvégeztük a feladatunkat, de az utolsó lépést Önöknek kell megtenniük”

– tette hozzá.