A Magyar Közlönyből kiderül, hogy engedélyezte Orbán a fegyverszállítást Magyarországon keresztül

A Magyar Közlönyből kiderül, hogy engedélyezte Orbán a fegyverszállítást Magyarországon keresztül

Márki-Zay Péter bemutatta a Magyar Közlöny, idei 43. számának 11/20. rendeletét, amiből kiderül, hogy bizonyos feltételek mellett Magyarország területén is keresztül haladhatnak az Ukrajnának szánt fegyverek. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt is elmondta, hogy Szijjártó Péter hazudott az ellenzék háborúhoz való hozzáállásával kapcsolatban, ezért rémhírterjesztés miatt feljelentést tesz ellene.

„Orbán Viktor egyáltalán nem tiltakozott, hogy magyar felségjelű gépek szállítsanak fegyvert, nem tiltakozott, sőt, megszavazta azt és rendeletbe adta, hogy a magyar területen keresztül is lehet fegyvert szállítani Ukrajnának”

– jelentette ki az Egységben Magyarországért Facebook-oldalán Márki-Zay Péter.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt bemutatta a Magyar Közlöny, idei 43. számának 11/20. rendeletét, amelyben számos olyan kitétel szerepel, amely engedélyezi a fegyverszállítást Magyarország területén keresztül, „amennyiben az nem Záhonynál megy ki, hanem mondjuk Románia érintésével vagy légi úton” jut el Ukrajnába.

„Miközben hazugságokkal bennünket vádolnak, aközben Orbán Viktor és Szijjártó Péter szállítja a fegyvereket Ukrajnának”

– jegyezte meg.

Márki-Zay Péter leszögezte, hogy nem akarnak magyar katonákat küldeni Ukrajnába.

„Mi mentőautót adtunk Ukrajnának, Orbán pedig engedélyezte a fegyverszállítást. Gratulálok a hazudozáshoz Külügyminiszter Úr, de a rémhírterjesztés miatt most feljelentést teszek”

– zárta le a videót Márki-Zay.

Hiába állítja Orbán, akkor sem küldhetnénk katonákat Ukrajnába, ha akarnánk

Orbán Viktor és a Fidesz stratégiát váltott, az elmúlt napokban már azzal kezdték riogatni az embereket, hogyha nem a Fidesz nyer, akkor Ukrajnába küldik meghalni a magyar fiatalokat. Nyilvánvalóan ez egy bődületes baromság, de a kormánymédia vélhetően nem véletlenül kezdte ezt el mantrázni. A valóság azonban az, hogy erre akkor se lenne lehetősége hazánknak, ha akarná.