Márki-Zay Gattyán Györgynek üzent: Az összefogott ellenzékkel szemben induló pártok a Fidesz érdekében lépnek fel

Márki-Zay Gattyán Györgynek üzent: Az összefogott ellenzékkel szemben induló pártok a Fidesz érdekében lépnek fel

"Aki nem az összefogott ellenzékre adja a szavazatát, az a Fidesz korrupt, egyre inkább pártállami struktúrájának a hatalmon maradását szolgája" - nyilatkozta  a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, miután a lap Gattyán György nyílt leveléről kérdezte. Az üzletember hétfői közleményében az ellenzék segítségét kérte a kormányváltáshoz, illetve javaslatokat fogalmazott meg a pártoknak és tárgyalásra hívta az ellenzéki pártokat.

Márki-Zay ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy bárki jelentkezik azért, hogy az összefogott ellenzéket támogassa, azt mindig örömmel veszik, sőt az önkormányzatok és az államigazgatás digitális irányú fejlesztése és a szolgáltatásaik hatékonyabbá tétele még a céljaikkal is egyezik. Hozzátette, a digitális Magyarország fejlesztésére vonatkozó programjuk kidolgozása jelenleg is zajlik.

A jelölt szerint ugyanakkor "a különböző, az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok általában a Fidesz érdekében lépnek fel", akik többsége a Fidesz reklámfelületein kommunikál. Az ő indulásuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítását és megosztását szolgálja. Márki-Zay szerint egyetlen dolog számít: "egy kérdés lesz áprilisban, Fidesz vagy nem Fidesz."

Aki nem az összefogott ellenzékre adja a szavazatát, az a Fidesz korrupt, egyre inkább pártállami struktúrájának a hatalmon maradását szolgája

- hangsúlyozta. A lap konkrétan is rákérdezett, hogy Gattyán Györgyöt is a Fidesz érdekében fellépő pártok közé sorolja-e a politikus, amire Márki-Zay annyit mondott, hogy az általa elmondottakból szerinte egyértelmű, hogy „ki hová tartozik”.