Márki-Zay és Hadházy Hatvanpusztán mutatta meg külföldi újságíróknak, hogy mekkora úr Orbán Viktor

Márki-Zay és Hadházy Hatvanpusztán mutatta meg külföldi újságíróknak, hogy mekkora úr Orbán Viktor

Sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos Habsburg József nádor egykori istállóinak helyén, az Orbán-család hatvanpusztai majorságánál.

„Ez az a putyini dácsa az Azovi-tengernél. Ez a magyar Putyin, Orbán Viktor irtózatos vagyonáról szól”

– fogalmazott az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, aki szerint ezen a helyen mutatkozik meg igazán, hogy mennyire korrupt a jelenlegi magyar miniszterelnök.

Márki-Zay szerint a kormányváltás után az Európai Ügyészség és Hadházy Ákos, a jövőbeli magyar korrupció ellenes ügynökség leendő vezetője lesz a biztosíték arra, hogy az új kormány „ne kisebb tolvajokra cserélje a nagy tolvajokat, hanem beszüntesse a lopást”.

Hadházy Ákos kijelentette, hogy minden magyarnak ismernie kell ezt az egy épületet ahhoz, hogy felelős döntést tudjon hozni a választáson.

„Természetesen nagyon sok magyar ember még nem hallott erről az épületről, ezért egy idegenvezetést szeretnék most tartani” – mondta Hadházy.

A független képviselő először a terület történelmi hátteréről beszélt és elmondta, hogy az épületegyüttes jogosan műemléki védettséget élvez. Ezt a majorságot vásárolta meg Orbán Viktor édesapja, majd utána 10 éven keresztül, 10 millió forintért adta bérbe Mészáros Lőrincnek.

„Eközben semmilyen adatunk nincs arról, hogy Mészáros Lőrinc ezt valóban használta volna, sőt minden jel szerint a bérbeadás alatt is a miniszterelnök használta a majorságot”

– árulta el Hadházy.

„A miniszterelnök kutyája, egy Nárcisz nevű kutya ide volt bejelentve ezalatt az idő alatt” – tette hozzá.

Hadházy úgy látja, hogy egy konkrét bizonyítékot látunk arra, hogy miképpen dolgozik össze Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor.

„Egy színlelt szerződéssel az Orbán-családnak összesen 100 millió forintot odaadott Mészáros Lőrinc. Ennél egyértelműbb bizonyítéka a korrupciónak nincsen”

– fejtette ki Hadházy és megjegyezte, hogy egy olyan üzletember adott 100 millió forintot a miniszterelnök családjának a semmiért, aki az állami közbeszerzések miatt lett sikeres.

Ezt követően Hadházy részletesen kifejtette, hogy pontosan mi is épül a szigorúan védett birtokon.

„Ez lesz az ország egyetlen olyan juhakolja, ami mellett pálmafák is lesznek” – tette hozzá Hadházy.

A sajtótájékoztató végén a nemzetközi sajtó kérdéseire válaszolva Márki-Zay Péter kijelentette, hogy a győzelme esetén egy olyan kormány fog hatalomra jutni, amelyik nem korrupt és nem árulja el az Európai Uniót és a NATO-t, mint a mostani.

„Minden, amit Putyin Oroszországban tett, azt Orbán lemásolta Magyarországon”

– fogalmazott Márki-Zay.

„Mi meg akarjuk állítani Putyint, Orbán pedig Brüsszelt akarja megállítani. Ez a nagy különbség” – fejtette ki a külföldi újságíróknak az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Egy francia újságíró kérdésére Márki-Zay elmondta, hogy a korrupció megfékezésére az első lépés, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A miniszterelnök-jelölt úgy látja, hogy le kell másolnunk a romániai példát, hiszen a szomszédos ország korábban az egyik legkorruptabb államnak számított, most pedig élen járnak a korrupció üldözésében.

Márki-Zay Péter arra a kérdésre, hogy létezik-e még a demokrácia Magyarországon, azt felelte: „egyértelmű, hogy itt nincs demokrácia, ez nem egy szabad ország”.

A miniszterelnök-jelölt ezt követően hosszasan sorolta a választási csalásokat Magyarországon és a Fidesz által megszavazott kétes jogszabályokat.

„Magyarországon olykor a halottak is szavazhatnak” – mondott egy példát az újságíróknak Márki-Zay Péter.

Márki-Zay kifejtette, hogy ennek ellenére azért vesznek részt a választásokon, mert úgy látják, két lehetőség maradt. Az egyik lehetőség, ha a „Fidesz szabályai szerint játszanak”, a másik az lenne, ha polgárháború lenne, de azt szerencsére senki sem akarja.