Márki-Zay Péter maga vezeti a 30 ellenzéki kampányfurgon egyikét (videó)

Márki-Zay Péter maga vezeti a 30 ellenzéki kampányfurgon egyikét (videó)

A Fidesz megfosztotta az ellenzéket a plakáthelyektől, elzárta előlünk a köztévét, de az Önök támogatásából 1200 településre visszük el legfontosabb üzeneteinket!

– hívta fel a figyelmet Márki-Zay Péter hétfő reggeli Facebook-posztjában. Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje videót is mellékelt a bejegyzéshez, amelyben látható, amint kipattan az ellenzék üzeneteit tartalmazó kampányautóból, amely a kormányfőjelölt elmondása alapján egyike a harminc hasonló célokat szolgáló járműnek.

Márki-Zay az arányokat érzékeltetve arról is beszélt, hogy az ellenzéki együttműködés csupán mintegy kétezer plakáthelyet tud használni, míg a Fidesz 25 ezret. Ezért is tartják indokoltnak ezt a fajta módszert a választók vidéken történő elérésére.

Ahogyan arról pénteken beszámoltunk, az április 3-i országgyűlési választás 30 csatatérkörzetében indít hangosbemondóval felszerelt autókat az ellenzéki összefogás.

Zay-keltés: hangosbemondós kampányautókkal játssza ki a cenzúrát az ellenzéki összefogás

Az április 3-i országgyűlési választás 30 billegő, azaz kétesélyes körzetében indít hangosbemondóval felszerelt autókat az ellenzéki összefogás. A járművek egy részét pénteki sajtótájékoztatóján mutatta be az Egységben Magyarországért, a kocsikról az új kampánydal mellett a három legfontosabb üzenet fog szólni.

A szójátékkal élve Zay-keltésnek nevezett akció keretében a következő szöveg hangzik el:

Egy percet kérünk!

Egy perc figyelmet, hogy elmondhassuk azt a három mondatot, ami összefoglalja, hogy mi a közelgő választás tétje!

  1. Orbán Putyin embere. Nekünk a Nyugathoz kell tartoznunk, ehhez kormányt kell váltanunk!
  2. Orbán nem tudja megoldani a megélhetési krízist, hiszen ő okozta. Áremelés helyett bér- és nyugdíjemelésre van szükség!
  3. Orbánnak már nem ad pénzt az Unió. Csak egy új kormány tudja hazahozni a minden magyarnak járó, 1,5 milliós támogatást!

Ha egyetért ezzel a három mondattal, akkor kérjük, adja tovább három embernek, és április 3-án szavazzon Márki-Zay Péterre, szavazzon az 1-es listára, szavazzon a hat párt közös jelöltjeire!