Márki-Zay: Ha Karácsony nem rántja félre a kormányt, akkor én fogom

Márki-Zay: Ha Karácsony nem rántja félre a kormányt, akkor én fogom

Miután Karácsony Gergely vasárnapi értékelői beszédében elmondta, hogy nem fog visszalépni az előválasztás második fordulójában, Márki-Zay Péter néhány órával később szintén tartott egy Kormányváltó gyűlést a Fővám téren.

Márki-Zay elmondta, hogy abban sikerült megállapodniuk Karácsonnyal, hogy együtt mennek tovább a második fordulóra, csak abban nincs még egyetértés, hogy melyiküknek van nagyobb esélye arra, hogy közös győzelmet arasson a választáson is - írja a 444.hu

A miniszterelnök-jelölt elismerte, hogy Karácsony középen áll a Fidesz és a baloldal között. Ezzel szemben az nem valószínű, hogy Márki-Zay szavazói a visszalépése esetén átmennének Dobrev Klárához, Karácsony visszalépése esetén már fennáll ez a veszély. A jövő héten ezt fogják mérlegelni felmérések elemzésein keresztül.

Rajtam nem fog száradni egy Dobrev Klára-győzelem és Orbán Viktor újabb 4 éve

 

- tette hozzá Márki-Zay, majd a Jobbik vezetőségét jelölte meg bűnbaknak, amiért csendben a DK mögé álltak be, nem pedig mögé. Mindezt azért is nehezményezi, mivel a támogatásuk nélkül túl kockázatos lenne, ha hárman fordulnának rá a második fordulóra.

Ha ő nem, én félre fogom rántani a kormányt 

- nyilatkozta az esetleges visszalépéséről, amit nem tart pártmutyinak.