Médiaháború: menekülnek a Simicska birodalom nagy arcai

Elkezdődött a Hír Tv-s riporterek és műsorvezetők felmondása, a köztévénél akarnak elhelyezkedni, de ott elbocsátások vannak.

A tévécsatorna egyik arcának számító Kovács Andrea a Pesti Srácoknak azt mondta, vállalhatatlan számára a pénteki fordulat, nem szeretne a tévénél maradni. Az Index.hu és a Hvg.hu is úgy tudja, menekül egy másik ismert műsorvezető, Szabó Anett is.  A valasz.hu ezt cáfolta, a lap úgy tudja Szabó Anett nem mondott fel a Hír Tv-nél, jelenleg szabadságon van.

A sajtóértesülések szerint a Hír Tv-től távozni akarók többsége abban reménykedik, hogy a köztévénél fog elhelyezkedni. Az MTVA decemberben jelentette be, hogy új hírcsatornát fog indítani.

Pénteken, „lelkiismereti okok miatt” távozott posztjáról Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Tv elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az mno.hu főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Tv vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese. Szerető utóbb meggondolta magát, marad.

"Kineveztem az új ügyvezetőt és a főszerkesztőt, és a dolog el volt rendezve. Az árulóknak szevasz, akit kell még, azt kibaszom, mostantól csak a saját embereimre támaszkodom"

– mondta pénteken a Magyar Narancsnak Simicska.

Az MTVA eddig nem zárkózott el a legismertebb hírtv-sek átvételétől, de eközben 177 fő elbocsátásáról egyeztetett a szakszervezetekkel. A Népszabadság kedden arról írt, már elbocsátották a köztévéből a kulturális szerkesztőség három ismert műsorvezetőjét, Giró-Szász Krisztinát, Sipos Anna Szilviát és Mohácsi Szilviát.