A Medián szerint a fővárosban tarolni fog az ellenzék

A Medián szerint a fővárosban tarolni fog az ellenzék

Ezerfős mintán végzett kutatás alapján az ellenzéki szövetség 43, a Fidesz 29 a Kétfarkú Kutyapárt 6, a Mi Hazánk pedig 3 százalékon áll a fővárosban.

14 százalékos ellenzéki előnyt mértek egy kimondottan a fővárosra fókuszáló kutatásban - számol be róla a HVG, amely szerint még az sem kizárt, hogy a fővárost teljesen viszi az ellenzék.

14 százalékos előnyt mért a Medián Budapesten az ellenzék javára a Fidesszel szemben, egy a városra fókuszáló közvélemény-kutatás során. 

A március 23-28 között, ezer fős mintán végzett kutatás alapján az ellenzéki szövetség 43, a Fidesz 29 a Kétfarkú Kutyapárt 6, a Mi Hazánk pedig 3 százalékon áll a fővárosban. A választók 19 százaléka viszont nem tud vagy nem akar választani, ugyanakkor magasabb, 85 százalékos részvételi hajlandóságot mértek az országos átlaghoz képest.

Az adatok alapján

nem tűnik irreálisnak, hogy az ellenzéki pártszövetség akár mind a 18 budapesti választókerületet megnyerje.

A Medián a kutatás során rákérdezett a főpolgármesteri preferenciákra is. Ez alapján a szavazók 50 százaléka újraválasztaná Karácsony Gergelyt, és 31 százalékuk szavazna egy esetleges fideszes jelöltre. 

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}