Megerősítette a kormánypárti lap: a frászt hozzák a rendőrterror áldozataira a körúti robbantás után

A nyomozás kiterjed a 2006-os események résztvevőire, a Budaházy-csoport szimpatizánsaira, a szélsőséges nézetűekre is.

A Magyar Idők forrásai szerint nem csak a 2006-os eseményekben előállított, eljárás alá vont embereket, hanem a különös sérelmeket elszenvedetteket is megkeresik. Mindazokat, akik a rendőrség túlkapásai miatt fizikai vagy pszichikai erőszakban részesültek. Ugyanis a nyomozás több indítékot is megvizsgál: az egyik változat az, hogy a Teréz körúti elkövető egy korábbi rendőrség által okozott sérelmet bosszulhatott meg.

A lap megjegyzi, hogy a rendőrség a Budaházy-csoport szimpatizánsai között is keresi a lehetséges elkövetőt, mint ahogy azok között is, akik ellen robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt folyt vagy folyik eljárás, megemlíti konkrét példaként azokat, akiknek az autójában focilabdába épített bombát találtak.

Érdekesség, hogy a Tilos Rádió munkatársát; Dávid Ferenc szociológust is megkeresték, akit 2006-ban munkája közben fogott el egy rendőrségi rohamosztag. Mindannak idején tíz napig ült előzetes letartóztatásban, fegyveres zavargásban való részvétel gyanújával. Kilenc hónap után ejtették ellene a vádat bűncselekmény hiányában. 2016-ban azonban ismét megkeresték őt is, mindezt Tumblr-en írta meg egy bejegyzésében.

Sajnálatos szeptemberi események - Folytatódik a nyomozás. Ma reggel (szombaton) (...) (...) otthonomban felkeresett két civilruhás rendőr, akik a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai voltak. Arról kérdeztek, hogy hol voltam 2016. szeptember 24-én este fél tíz magasságában. Állításuk szerint felkeresnek minden egykori zavargót, akinek anno balhéja volt az állammal. Azt is kérdezték, hogy tudok-e bombát gyártani. Ez utóbbit viccesnek gondolták. Az úgynevezett körúti merénylőt keresték házról házra járva. Megmondtam nekik, hogy nem én voltam, mire ők felnevettek, hogy a magasság sem stimmel.(...) Hát így élünk fiam."

– fogalmazta meg a történeteket.