Megerősítette a kurd párt: tényleg terrorista a Röszkén elbukott fociedző

Oszama al Abd al Mohszen nem csak szimpatizánsa, nem csak tagja, hanem harcosa is lehetett az al-Nuszra Frontnak, azaz al-Kaida szíriai leányvállalatának.

Oszama annak ellenére részesült a migránsszolidaritásból, hogy mint azt az alfahir.hu megírta lebukott mint al-Kaida szimpatizánsa és emiatt a férfi egy időre a legnagyobb közösségi portálról is eltüntette magát. A szíriai kurd Demokrata Unió Párt most új értesülések birtokában figyelmeztette a befogadó európai demokráciákat: Oszama al Abd al Mohszen nem csak szimpatizánsa, nem csak tagja,

hanem harcosa is volt az al-Nuszra Frontnak, azaz al-Kaida szíriai leányvállalatának

- a pártközleményben foglaltak szerint. Ezt a dzsihadista fegyveres szervezetet az ENSZ, Washington, Párizs és Moszkva is terrorszervezetként tartja számon. Ha, a hírek igazak, akkor Oszama egy olyan szervezettel tartozik egy közösségbe, amely ledöntötte az ikertornyokat New Yorkban. Tizennégy évvel később, szeptember 8-án, Röszkén pedig ennek a közösségnek az egyik tagja átjutott Magyarországra.

Az iraki kurd hírportál, a Rudaw  hozzátette, hogy Oszama, még 2004-ben részt vett egy kurd lázadás brutális elfojtásában a török határ mentén fekvő Qamishlo városában, miután csapata, az al-Fatwa megmérkőzött helyi labdarúgó együttessel. A harmadik félidőben félszáz kurdot öltek meg a szír fegyveres erők. Oszama később Asszad és a Baath-párt kiszolgálójából, ellenzéki tüntető lett, aki előbb a Szíria Szabad Hadsereggel szimpatizált, majd számtalan társához hasonlóan a radikálisabb al-Nuszra Fronthoz igazolt.

Oszama korábban úgy nyilatkozott, hogy nem bocsát meg, a többször bocsánatot kérő László Petrának, perrel fenyegeti az operatőrnőt.  Kifogásolta, hogy az egykori médiamunkatárs miatt fogták el a rendőrök és vettek tőle ujjlenyomatot, ezért hivatalosan nem tud Németországban menekültstátuszhoz folyamodni. Úgy látszik, hogy a nyilvánosság kétélű fegyver, Oszama egyrészt ennek köszönheti európai karrierjét, másrészt pedig emiatt derülnek ki életrajzának egyre bizarrabb részletei.