Meghátrált a kormány: nem kerül Várpalotára az azbeszt

A fideszes politikus – Várpalota országgyűlési képviselőjeként – arra hivatkozott, lakossági fórumokon kérték meg: járjon közben annak érdekében, hogy a veszélyes hulladék ne Várpalotára kerüljön.
 
Bár Kontrát a beszélgetésben magát fényezte mindezért, a korábbi napok fejleményei mást mutattak: a helyiek összefogása, a médiatámogatás nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy ez a döntés megszülessen. Amint arról helyszíni riportunkban beszámoltunk, magánszemélyként Galambos István, a Jobbik Várpalotai Szervezetének elnöke egész hetes figyelemfelkeltő demonstrációt jelentett be.
 
Múlt pénteken egy amolyan spontán lakossági akció során szintén a telephez látogattak környékbeli lakosok, akik arra voltak kíváncsiak, hogy vajon az előzőleg éppen Kontrát Károly által megígértekből mennyi valósult meg. Akkor csalatkozniuk kellett, ugyanis hiába ígérte meg a munkálatok leállítását az államtitkár, a teherautók megjelentek.
 
A Lőrinci és Zagyvaszántó határán lévő egykori cementgyár területének azbesztmentesítését májusban kezdték meg. A több mint kéthektáros területen lévő mintegy 26 ezer tonnányi azbeszttartalmú veszélyes anyagot a Várpalotához tartozó Inotára szállították volna.