Megölt hat palesztint az izraeli hadsereg egy ciszjordániai razzián

Megölt hat palesztint az izraeli hadsereg egy ciszjordániai razzián

Ezt megelőzően egy pokolgép felrobbanásakor elhunyt egy izraeli határőr-rendőrnő is.

Hat palesztint megölt az izraeli hadsereg Dzseninben, az egyik ciszjordániai razzián, amelyben életét vesztette egy izraeli határőr-rendőrnő

- jelentette a palesztin egészségügyi minisztérium, illetve az izraeli hadsereg vasárnap.

A palesztin források szerint

a hadsereg légicsapásában meghalt hat palesztin nem volt felfegyverkezve.

A források szerint a városhoz közeli falvakban élő, út szélén ülő palesztinokat a levegőből támadták meg.

Az egészségügyiek hozzátették, hogy a halottak közül négyen testvérek voltak. A hadsereg jelentése szerint viszont terroristákat lőttek a levegőből, akik az izraeli csapatokra támadtak. A harci helikopter "gyanús területek felé lőtt", miközben a sebesültek mentésében segédkezett.

Előzőleg Sáj Garmai, a határőr-rendőrség tisztje meghalt egy pokolgép felrobbanásakor

egy katonai jármű közelében a biztonságiak szombat esti rajtaütésén, a dzsenini menekülttáborban. A hadműveletben további három izraeli katona megsebesült, egyikük súlyosan.

Eközben Ciszjordánia szívében, Ofra településtől északra, az egyik helyi úton agyonlőttek egy járművében utazó harmincéves férfit.

Az északi fronton, a libanoni határnál, szombaton a szokásosnál is hevesebb volt a rakétaháború. A libanoni síita Hezbollah milícia közzétett egy videót, amely sikeres rakétacsapásokat dokumentált Izrael Miron-hegyen fekvő légibázisa ellen.

Az izraeliek szombaton több tucat rakétavetőt, fegyverkészítő műhelyt és több alagút lejáratát találták meg a Gázai övezetben végrehajtott rajtaütéseken. Bét Lahiában megsemmisítették azt a helyet, ahonnan pénteken rakétákat indítottak Askelon felé. Bureidzs menekülttáborban, az övezet közepén, drónnal megölték a Nukba-kommandó négy palesztin harcosát, miközben fegyvereket rakodott egy járműbe, majd azon a környéken egy másik terroristával is végeztek.

(Címlapkép: Izraeli tartalékosok és harckocsizók gyakorlatoznak a libanoni határ térségében, az Izrael által megszállva tartott Golán-fennsíkon az Izrael és a Hamász közti fegyveres konfliktus idején, 2024. január 4-én. MTI/AP/Ohad Zwigenberg)