Méltatlan: A friss Nobel-díjas Karikó Katalint becsmérli a Mi Hazánk operatív igazgatója

Méltatlan: A friss Nobel-díjas Karikó Katalint becsmérli a Mi Hazánk operatív igazgatója

Ráadásul gyalázatosan emberalatti hozzászólások kísérik a Mi Hazánk politikusának posztját a Nobel-díjas magyar kutatóról.

A 16. magyar Nobel-díjasként Karikó Katalin kutatótársával, Drew Weissmannal az mRNS-oltóanyagok kifejlesztéséért megkapta a legnívósabb tudományos elismerést, a Nobel-díjat, ahogy arról a minap lapunk is beszámolt.

Úgy fest azonban, hogy a magyar nemzeti sikernek a tudomány színterén nem mindenki tud egyformán örülni.

A magyar biokémikus munkásságához ugyanis merőben másképp viszonyul Árgyelán János, a Mi Hazánk operatív igazgatója, aki egyben a párt Fejér vármegyei képviselője és a Külügyi Kabinet elnöke is.

A Mi Hazánk politikusa Karikó Katalinnak Nobel-díj helyett egyenesen letöltendő börtönt adna "népirtásért".

Ezen szélsőséges véleményének Facebook-oldalán is kendőzetlenül hangot adott.

A minősíthetetlen becsmérlésbe bújtatott hergelés a jelek szerint értő fülekre talált, mivel a kommentmezők fotelhuszárai se voltak restek megosztani a publikummal, mi a laikus véleményük. Egyesek láthatóan még a cellát is keveslik, íme pár szubhumán példa:

🟠 "Letöltendőt? Halálbüntetést injekcióval"

🟠 "Nem letöltendőt érdemelne, hanem Akasztást!!"

🟠 "Letöltendőt ??? Beteg vagy ??? KÖTELET !!! Ugyanis tömeggyilkos a besúgó ügynök!!!!"

🟠 "Sátán asszonyság, sokan látjuk mit jelent ez a díj. 1948-ban adtak már Nobelt pusztító méregért, ez sem"

Minimum érdekesség ugyanakkor, hogy Toroczkai László pártelnök YouTube-csatornáján elárulta, a Mi Hazánk elnökségének és tagságának mintegy fele be van oltva Covid elleni vakcinával.

Mint ismert, hétfőn Karikó Katalin magyar biokémikus és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapta az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért. Karikó Szent-Györgyi Albert és Kertész Imre után a harmadik, aki magyar állampolgárként kapta meg a világ legrangosabb tudományos díját, egyben ő az első Nobel-díjas magyar nő.

(Címlapkép: Árgyelán János/Facebook)