Mészároshoz kerül a 12 milliárdos befektetési alap

Ami az FHB székházát és Balatonalmádi tekintélyes részét is birtokolja.

Az MTI tájékoztatása szerint Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt., ami a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 47 százalékos tulajdonában van, átveszi a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelését a Diófa Alapkezelőtől.

Az ingatlanalap kezelésének átvételével a Konzum arra törekszik, hogy növelje az alap tulajdonában lévő, hozamtermelő ingatlanok arányát, illetve hogy a turisztikai célú befektetéseket (elsősorban szállodák, kempingek akvizícióját) helyezze az alap működésének középpontjába. Ennek egyik lépéseként az alap tulajdonában lévő balatonalmádi Yacht Camping üzemeltetését a Balatontourist veheti át a jövő nyári szezontól.

Az alap tulajdonában van többek között 

  • az FHB Bank Üllői úti központi épülete, 
  • a balatonalmádi Yacht Camping, 
  • egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló terület Budakeszin, valamint 
  • egy 6,4 hektáros ingatlan Balatonalmádi központjában. 

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. az elmúlt hónapokban az egyik legnagyobb magyarországi alapkezelővé vált, a Zrt. végzi a Metis és a Metis II. Magántőkealap, a Konzum PE Magántőkealap, a Konzum RE Ingatlanbefektetési Alap, továbbá a Diófa Ingatlanbefektetési Alap vagyonának kezelését is. A kezelt eszközök és befektetések összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot.

Valójában ezt jelenti a halaszthatatlan közfeladat

Rövid animációs videóban mutatjuk be, hogy telik a leggyorsabban meggazdagodó magyar milliárdos egy napja. Nyomokban valóságot tartalmazhat!