Ma épp egy vesztegetési botrányba került politikussal közösen nyert Mészáros több mint 9 milliárdot

A helyi oligarcha „nem tiszta pénzével” kívánták távozásra bírni a város korábbi jegyzőjét.

Nem is kelhetne fel úgy nap, hogy a felcsúti gázszerelő-polgármester ne nyerjen milliárdos tendert. Az uniós értesítőben ma megjelent hirdetmény szerint Mészáros Lőrinc „csodafegyvere”, a Mészáros és Mészáros Kft. az MB – Védképesség 2017 Konzorcium tagjaként nyerte el a „Védképesség helyreállítása az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon” projekt kivitelezési feladatait.

Tegnap arról számoltunk be, hogy Orbán Viktor strómanja ismét a baloldali, pénzmosással és hűtlen kezeléssel vádolt milliárdossal nyert több mint 4,4 milliárdot.

Ma 4,4 milliárdot kaszál a Fidesz és a baloldal gazdasági koalíciója

Mint arról korábban beszámoltunk, Mészáros Lőrinc Mészáros és Mészáros Kft.-je, valamint a baloldali milliárdos, az ország 30. leggazdagabb embere, Dunai György által birtokolt EuroAszfalt Kft. alkotta M-E 2020 Konzorcium közösen építheti ki Gyöngyös csatornahálózatának korszerűsítését. Abból a tenderből a két milliárdos cégei 2,3 milliárd forint bevételre tehetnek szert.

A mai hír, hogy a magát Zuckerbergnél is okosabbnak tartó fideszes milliárdos egy kormánypárthoz közel álló, „nem tiszta pénzzel” hírbe hozott helyi kiskirállyal bizniszel. Az MB – Védképesség 2017 Konzorcium másik tagja ugyanis az a Békés Drén Kft., melynek ügyvezetője és tulajdonosa Barkász Sándor, a KDNP által is támogatott békési önkormányzati képviselő.

Barkászról januárban írtuk meg, hogy az ő „nem tiszta pénzéből” 2 millió forintot kívánt felhasználni Izsó Gábor KDNP-s polgármester arra, hogy távozásra bírja Heinerné dr. Kecskés Arankát, a város korábbi jegyzőjét. Ami – ahogy azt a jegyző is megjegyzi – hivatali vesztegetés. Erről hangfelvétel is készült, melyet korábban portálunk is nyilvánosságra hozott.

A KDNP-s korrupciógyanús ügy részleteiről itt olvashat bővebben:

Kétmillió forint kenőpénzzel akarta rábírni jegyzőjét a távozásra Békés KDNP-s polgármestere?

Egy, a legnépszerűbb videómegosztóra felkerült hangfelvételen Békés egykori jegyzője, Heinerné dr. Kecskés Aranka arról beszél telefonon Dr. Pálmai Tamás alpolgármesterrel, hogy a település KDNP-s polgármestere, Izsó Gábor kétmillió forintot ajánlott fel neki, amennyiben önként távozik a posztjáról. Azt is hozzáteszi: a felajánlást nem fogadta el, mivel „nem tiszta pénzről" volt szó.