Célpont: titokzatos magángép Mészáros Lőrinc szolgálatában

Hova-hova?

A Célpont stábja a gép után kutatva talált egy rejtélyes osztrák légitársaságot, amely bújtatva ugyan, de kapcsolódik Mészároshoz és az MKB Bankot birtokló üzleti körhöz - írja a csatorna honlapja. A Cursus Aviation viszont nem pénzt keres a hárommilliárdos magángéppel, hanem kuncsaftokat szolgál ki.

Több hónapig figyelték a repülő mozgását és több olyan utat találtak, ami Mészárosékhoz köthető. Ezen a héten kedden Málagára repült, véletlenül pont itt játszott edzőmeccset az Eszék és a Puskás Akadémia. Tavaly augusztusban a gép a korzikai Calvi-ban landolt, két nap múlva innen posztolt Szijj László felesége.

A Célpont három alkalommal is elcsípte Mészárosékat a ferihegyi kisgépes terminálon, amikor érkeztek vagy indultak. Egyszer az F1-es Monacói Nagydíj reggelén indult a repülő Cannes-ba. Kamerákkal rögzítették, ahogy Mészáros Lőrinc, Szijj László, Tiborcz István és üzlettársa, Paár Attila, valamint a közbeszerzéseken nyertes építőipari vállalkozók kilépnek a VIP-terminálból.

Luxus

A tízéves Bombardier Challenger 605-ös nagyon menő gép. Luxus bőrfotelekkel van ellátva, egy tankolással akár Amerikáig is mehetnek vele. A géppel a legkisebb európai reptereken is lehetséges leszállni. Általában a Ferihegyen parkol, de olyan helyen, ahol nem igazán vehető észre.

Az üzemeltető az International Jet Management, a Célpont úgy tudja, hogy a tulajdonos egy olyan osztrák cég, amely ahhoz a csoporthoz tartozik, ami az MKB privatizációjában is részt vett.

Ha valaki kíváncsi a további részletekre és a felvételekre, ma este 20:30-kor kerül adásba ez a rész.

(fotó: A típus ugyanaz, de nem ezzel repülnek Mészáros Lőrincék)