Mészáros volt feleségének már csak egyetlen cégben maradt részesedése

Mészáros volt feleségének már csak egyetlen cégben maradt részesedése

Eltűnt a legnagyobb, korábban családi tulajdonban lévő vállalkozások részvényesei közül Mészáros Lőrinc volt felesége. A százmilliárdos nagyságrendű állami megrendelésekkel kitömött építőipari cégeket összefogó Mészáros Építőipari Holding negyedét még tavaly vehette át exférje, májusban pedig már a család tőzsdén kívüli érdekeltségeinek nagy részét tulajdonló Talentis Group is kizárólag Mészáros Lőrinc kezében volt - írja a G7.

A Talentis Group esetében a napokban leadott beszámolóból az látszik, hogy "a céget is elérte a válás, igaz, később, mint az építőipari érdekeltségeket". Ebből kiderült, hogy a vállalatot 2020 végén Mészárosék még ketten birtokolták fele-fele arányban, május 31-én azonban Mészáros Lőrinc már egyedüli részvényesként döntött a 6,7 milliárd forintos nyereségről - írja a lap.

Mészáros Beatrixnek ezzel egyetlen komolyabb vállalatban, a Life- és OzoneTV-t is működtető Media Vivantis Zrt.-ben maradt részesedése, ami tavaly közel másfél milliárdos árbevételt, illetve 70 millió közeli nyereséget hozott.