Mexikó kapja meg a hírhedt drogcsempészt, aki az Egyesült Államokban leülte a büntetését

Az amerikai börtönhivatal helyi idő szerint csütörtökön bejelentette, hogy Palma szombaton szabadul. A drogbáró öt évet töltött egy mexikói börtönben, mielőtt 2007-ben kiadták volna az Egyesült Államoknak, ahol tizenhat évi börtönre ítélték 50 kilogramm kokain csempészéséért.

A büntetésbe beszámították a mexikói börtönéveket is, így El Güero a rá kiszabott szabadságvesztés nagy részét már leülte, s most szabadon engedik - derült ki a tájékoztatásból Egyelőre nem tisztázott, hogy Palmát vádolják-e más bűncselekményekkel Mexikóban.  Arely Gomez mexikói főállamügyész kijelentette: az ügyészek átnézik a férfival kapcsolatos aktákat. Hozzátette, hogy esetében egyes bűncselekmények már elévültek. El Güerót 1995. június 23-án vették őrizetbe Mexikó nyugati részén.

A Sinaloa drogkartell Mexikó, illetve egyes források szerint a világ leghatalmasabb, kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszövetkezete, amely nemcsak a névadó Sinaloa szövetségi államban, hanem Baja California, Durango, Sonora és Chihuahua államokban is hatalmas befolyási övezetekkel rendelkezik.