Mi mindenre használhatók a térkövek? (x)

Mi mindenre használhatók a térkövek? (x)

Egyre többen választják a térköveket nemcsak a ház körüli szilárd felületek burkolására, hanem kerti építmények, lépcsők, díszpillérek, kerítések építésére is, ugyanis nem csupán esztétikusabbak, hanem tartósabbak is, mint a hagyományosan használt beton.

Változatos térkövekből választhatjuk ki az igényeinknek megfelelőt, ha a járdák, teraszok, gépkocsibeállók, burkolására keresünk megoldást az unalmas, szürke beton helyett. De ezen felül is számos felhasználási területe létezik az időjárásálló térköveknek, így tökéletesen alkalmasak arra, hogy egységes megjelenést kölcsönözzenek az ingatlanok kültereinek.

A Barabás Téglakő Kft. termékei között fellelhető Téglakő® izgalmas és színes építőanyaga lehet a különféle térburkolatoknak, kerítéseknek, lépcsőknek, oszlopoknak, támfalaknak, illetve használható lábazati elemként, valamint tökéletes választás egyedi kerti építmények összeállításához. Mi minden készíthető még belőle?

Miben tud többet a Téglakő®?

A hagyományos térkövek újszerű alternatívát kínálnak a betonfelületek szürkeségével szemben, továbbá tartós megoldást nyújtanak, így igen népszerűek az építtetők körében. Bár ma már számos gyártó kínálja termékeit különböző formákban és színekben, ennek ellenére a térkövek világa is szürkévé és kissé unalmassá válhat.

A Barabás Téglakő Kft. a klasszikus térkövek mellett újszerű és egyedülálló burkolatot alkotott, a Téglakő® teljes anyagvastagságában színezett betonból készül, így bármely oldalára fordítva lerakható. A 7 színben kapható kövek alkalmasak nemcsak szilárd burkolatok készítésére, de kerítések, lépcsők, oszlopok, lábazati elemek, támfalak, egyedi kerti építmények építésére is.

Kerítések térkőből

Az ingatlanok körbekerítése egyrészt az épület esztétikáját fokozhatja, másrészt védelmet is nyújt az idegenekkel szemben, illetve kijelöli a magánterület határait.

Változatos kerítésfajták között dönthetünk igényeink, ízlésünk és a költségvetésünk függvényében. Az utca felőli kerítések gyakran díszesebb külsőt kapnak, illetve ezek azok, amelyek a privát szféra megteremtését célozzák zártabb kialakításukkal.

Többféle típust választhatunk a drót- vagy huzalkerítésektől a lábazatos fa, alumínium vagy kovácsoltvas kialakításokon át a falszerű, zárt hatást nyújtó kerítésekig. Az esztétikus lábazatok építése rendkívül idő- és költségigényes, valamint nagy tapasztalatot, szakértelmet kíván a tartós megoldás érdekében.

Ezért született meg a Téglakő® kerítésrendszer, melynek előregyártott lábazati elemei megkönnyítik, meggyorsítják a helyszíni építést, és tökéletesen illeszkednek a hasonló térkövekkel burkolt felületekhez.

Burkolathoz illő kerti építmények

Az egyedülálló teljes anyagvastagságában színezett Téglakőből előregyártott lépcsőelemeket, kerti díszpilléreket is kínál a gyártó, ezzel is segítve, gyorsítva a kivitelezést.

Az elemekből különféle kerti díszkutak, pihenők és grillezők, valamint díszes kertkapuk, pergolák építésére is lehetőség nyílik a rendelkezésre álló terület nagyságának függvényében, sőt bármilyen további kerti dísz ötlet is megvalósítható belőle.