Monzában nem ment: Michelisz egy ütközéssel és egy hatodik hellyel térhet haza, Nagy pontot szerzett

Michelisz Norbert az első futamon a győzelemért harcolt, mikor összeütközött riválisával. A második futamon pedig célfotóval ugyan, de be kellett érnie a hatodik hellyel.

1. futam

Kiváló versenyt hozott a monzai első futam, az elején úgy tűnt, hogy akár magyar győzelem is születhet. A pole pozícióból Coronel indult Bennani elől. Mögöttük Guerrieri, Chilton és Michelisz Norbert.

A rajt előtt a Zengő Motorsport autóját vezető Panist vissza kellett tolni a bokszba, így negatívan indult magyar szempontból a futam. Az első helyről startoló Coronel a rajtrácson ragadt, ezután Bennani-Chilton-Michelisz sorrendben jött el a mezőny. Az első kör végén Norbi a szélárnyéknak köszönhetően átlépte Chiltont, így a második helyen volt már.

Michelisz megpróbálta levadászni Bennanit is, de szomorú véget ért az ütközet. A Parabolicában Norbi belső ívre húzódott a marokkói mellé, ő viszont nem hagyott neki helyet, így összeütköztek, ami tulajdonképpen mindkettejük számára a verseny végét jelentette.

Tom Chilton nyerte a futamot Rob Huff és Tiago Monteiro előtt. Magyar sikernek is örülhetünk: Nagy Dániel a Zengő Motorsport Hondájával megszerezte első világbajnoki pontját a 10. hellyel.

2. futam

Björk-Monteiro-Huff volt a rajtsorrend a hétvége fő futamán. Michelisz Norbi a hatodik helyről startolhatott.

Monteiro kapta el legjobban a rajtot, el is húzott Björk mellett. A portugál viszont nem örülhetett sokáig az első helynek, ugyanis a Volvo már a második körben, a Parabolicában feltűnt mellette, és visszaszerezte a vezetést.

Björk ezután simán elhúzott a többiektől, Monteirot Huff szorongatta sikertelenül, míg Norbit Girolami igyekezett elkapni. Az utolsó pillanatban, a célvonal előtt a Volvo erősebb kigyorsításának köszönhetően Michelisz végül csak a hatodik helyen ért be, mindössze egy ezreden múlt a dolog.

Björk győzött, Monteiro lett a második, Huff a harmadik. Michelisz Norbert hatodik. A zengős srácoknak nem sikerült pontot szerezniük: Panis a 12., Nagy Dániel a 14. lett.