Michelisz Norbert győzelemre váltotta a második rajthelyet, kettős Honda-győzelem a WTCC-ben!

A balszerencsés első futam után Michelisz Norbertnek kedvezett a sors.

1. futam

Yann Ehrlacher a start után megőrizte a fordított rajtrácsos futam vezetését, egészen a negyedik kanyarig, ahol Tom Chilton megelőzte a Ladát. Mehdi Bennani is próbálkozott, de sikertelenül. Michelisz Norbert a nyolcadik helyről indult, de összekoccant csapattársával, Tiago Monteiróval, aminek következtében lecsúszott a pályáról és bal első defektet kapott, így számára vége volt a verseny érdemi részének. Később Catsburg is hasonló problémával küzdött.

Ezután Monteiro és Thed Björk vívott kemény csatát, melynek következtében a Volvo lecsúszott a pályáról.

Chilton végül 5 másodperces büntetést kapott, mert meglökte Ehrlachert, így végül csak a 4. helyen végzett, hiába ért célba leghamarabb, így végül Yann Ehrlacher győzött a Ladával, Bennani lett a második, Guerrieri a harmadik.

A Zengő Motorsport pilótái, Nagy Dániel a 12. valamint Szabó Zsolt a 13. helyen végeztek.

2. futam

A második futam startja után maradt a rajtsorrend, már túl voltunk a futam felén, teljesen úgy tűnt, hogy Catsburg-Michelisz-Monteiro befutó lesz, bár a portugál próbálta szorongatni a magyar versenyzőt.

Catsburg azonban az első futamhoz hasonlóan defektet kapott, így Michelisz Norbert átvette tőle a vezetést, amit később sem engedett ki a kezei közül, pedig csapattársa, Tiago Monteiro szorosan a nyomában volt. Kettős Honda-győzelem született Argentínában, Michelisz vezetésével.

Nagy Dániel 14., Szabó Zsolt a 15. helyen végzett.

(fotó: Honda Racing WTCC / Facebook)