Miért fontos a méregtelenítés során a béltisztítás? (x)

Miért fontos a méregtelenítés során a béltisztítás? (x)

Manapság egyre népszerűbbek a különféle méregtelenítő kúrák, ami örvendetes abból a szempontból, hogy az emberek felismerték, mennyi szennyező anyag kerül a testükbe a mindennapi életvitel során, és hajlandóak tenni az egészségükért.

Ám bármilyen módszerről is legyen szó, a béltisztítást semmiképp sem ajánlott kihagyni, ezt a folyamatot támogatják a Myrobalan béltisztító gyógynövényes készítményei is.

Miért olyan fontos ez?

Ahhoz, hogy megértsük, érdemes egy kicsit tisztában lenni a vastagbél szerepével és működésével is, hiszen ez sokak számára ismeretlen terület. Ezért kezdjük az alapokkal: mit nevezünk vastagbélnek?

A bélrendszer azon szakaszát, ami a vékonybelet négyszögletes formában határolja körül. Az átmérője sokkal nagyobb, valamint a felülete sem sima, hanem teli van apró kiöblösödésekkel.

Érdekesség, hogy az emésztés 24-48 órás időtartamának csupán az első 2-3 órája történik a gyomorban és a vékonybélben, a többi pedig mind a vastagbélben zajlik. Ami nagyon fontos, hogy itt szívódnak fel az elfogyasztott élelmiszerekben lévő tápanyagok, a felesleg pedig továbbhalad a végbél felé.

Ezenfelül rengeteg hasznos baktérium is lakozik itt, melyek a vitaminszintézisben játszanak jelentős szerepet.

A vastagbélben viszont meg tudnak tapadni a különféle salakanyagok és toxinok, ez pedig nemcsak emésztőrendszeri, hanem az egész testre kiterjedő panaszokat okozhat. Gondolnánk például, hogy ez a lerakódás akár olyan tünetekért is felelős lehet, mint a fejfájás vagy az alvászavar? Pedig ez az igazság.

Hogyan tisztítsuk meg a bélrendszert?

Igaz, hogy a szervezet valamelyest saját magától is méregtelenít, ám a mai civilizált életmód mellett annyi méreganyag jut be a testünkbe, hogy már nem birkózik meg vele, és ezek a káros anyagok az évek alatt lerakódnak a vastagbélben.

A béltisztítás történhet léböjtkúrával, pár napos vagy hetes szigorú diétával, de ennél talán egyszerűbb és kíméletesebb, ha méregtelenítő gyógynövény-komplexeket fogyasztunk. Ezekben olyan természetes hatóanyagok találhatóak, amik segítenek kihajtani a méreganyagokat a bélrendszerből.

Mellette persze ajánlott odafigyelni az egészséges táplálkozásra, és a bőséges folyadékbevitelre, hogy a méregtelenítés valóban hatékony legyen. Fogyasszunk sok rostot, ugyanis ezek olyan emészthetetlen anyagok, amik megtisztítják a bélfalakat, és helyreállítják a bélflóra egyensúlyát.

Mit tegyünk a béltisztítás után?

Ha odafigyelve végezzük a kúrát, akkor alighanem észrevesszük majd a kedvező hatásait: javul a közérzetünk, megszűnnek az emésztési gondok, jobban alszunk, energikusabbak leszünk, a testünk szinte fellélegzik, ahogy megszabadul a sok méregtől.

A béltisztítás után érdemes lehet beütemezni egy vér- és nyiroktisztító kúrát is, hogy tényleg az egész szervezetünkből eltávolítsuk a salakanyagokat. A méregtelenítést javallott évente 1-2 alkalommal megismételni, hogy elkerüljük a toxinok nagymértékű felhalmozódását.