Minél jobban támadják Rogán Antalt, annál jobban bízik benne Orbán Viktor

A miniszterelnök nem veszi komolyan a Rogánt ért vádakat.

Több ellenzéki képviselő is azonnali kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz, annak érdekében, hogy kiderüljön, a kormányfő miért nem engedi el az egyre több botrányba keveredő, hazugságon kapott Rogán Antal kezét.

A miniszterelnök leszögezte, blöffökkel, politikai bulvárral nem foglalkozik, hozzátéve: kormányában "csak a teljesítmény számít". Több alkalommal is megismételte, minél jobban támadják Rogán Antalt, annál erősebb lesz a pozíciója a kormányban (most már talán Bicskénél tart a kisvasút...).

Hiába hoztak fel három példát is arra, amikor a korábbi belvárosi fideszes polgármestert az utóbbi hetekben hazugságon érték:

  1. letagadta a helikopterezést;
  2. nem mondott igazat a letelepedési kötvényekről;
  3. megtagadta Kertész Balázst, korábbi munkatársát.

Orbán Viktor igyekezett alternatív magyarázatot találni a Rogán elleni támadásokra.

Párhuzamos valóság

Szerinte Szél Bernadettnek (LMP) az a baja, hogy nincs bent a parlamentben Fazekas Sándor agrárminiszter. Harangozó Tamás (MSZP) csupán követi az ellenzék logikáját, amely szerint ami rossz a kormánynak, az jó nekik. Szilágyi Györgynek (Jobbik) azt vetette a szemére, hogy valójában a "kormány fejét akarja ütni", és nem is a propaganda miniszter az igazi célpont, hozzátéve: nincs sportértéke lehazudozni egy politikust.

Egy biztos: Rogán Antalhoz ragaszkodik Orbán Viktor, hiszen minden ami elhangzott, blöff, gyermekded és nevetséges,

„és nem is veszem őket komolyan”

- jelentette ki a miniszterelnök.