Morvai Krisztina ápolókkal találkozott - "kizsákmányolják őket"

Az ápolók megfogalmazták: egyre többen hagyják el a hivatást és mennek külföldre, valamint nincs szakmai utánpótlásuk. Az ápolói társadalom elöregedett. Fáradtak és reményvesztettek. Egy éjszakás műszakban 40-50 beteg is jut egy ápolóra, elavultak a berendezések, ezáltal a betegbiztonság veszélyben van. Ha ez továbbra is így marad, és a kormányzat nem tesz semmit a kritikus létszámhiány megszüntetése érdekében, a rendszer összeomlik.

Az ápolók kimerültek, hiszen a megélhetésük biztosítása érdekében másodállásokat vállalnak. Takarítanak vagy áruházakban dolgoznak árufeltöltőként egy-egy ledolgozott éjszakai műszak után.

Ez a megkeresés az ápolók segélykiáltása volt, hogy valaki meghallgassa panaszaikat. Segítséget és támogatást remélnek a Jobbik európai parlamenti képviselőjétől.

A találkozó után Morvai Krisztina a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolában szalagtűző ünnepségen vett részt, ahol a leendő ápolókat, egészségügyi szakdolgozókat köszöntötte. Biztosította a diákokat, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy az egészségügyben dolgozók anyagi és társadalmi megbecsülése méltó helyére kerüljön. Háláját és szeretetét fejezte ki a tanulóknak, hogy minden nehézség ellenére ezt a szép és nemes hivatást választották.