Most az a baja a baloldalnak, hogy a Jobbik gyáva radikálisnak lenni

Most az a baja a baloldalnak, hogy a Jobbik nem elég radikális.

Szigetvári Viktor az Együtt elnöke szombaton a Vona-interjú miatt akadt ki, mert szerinte a Jobbik vezére:  “Vona Gábor feláldozná a közeljövőt a hosszú távú nemzeti érdekért.” Most Gyöngyösi nyilatkozata miatt hőbörög közösségi oldalán.

Szigetvári szerint Gyöngyösi szövege egy tipikus túlfeszült “lényeglátó hazugsággyűjteménye”, hozzátette: “Kritikátlanul Oroszország-párti, de annak nyílt képviseletéhez gyáva, így konteókkal szórakoztatva közönségét megpróbálja lerántani a leplet a nyugat ármánykodásairól.” Ezzel szemben a 444.hu a különféle konspirációs teóriákból születő kérdéseire - melyek szerint orosz ügynökök férkőztek be az európai közéletbe - Gyöngyösi azt felelte, hogy a “nagy liberális demokráciákban ugyanúgy megvesztegetik a politikusokat, ugyanúgy a lobbik irányítanak a háttérből.”

Szigetvári szövegértelmezése az, hogy Gyöngyösi “megkérdőjelezi az ukránok szabadságvágyának létét, és azt kizárólag nyugati manipulációnak láttatja.” Mondja ezt úgy az “együttes vezér”, hogy a jobbikos képviselő mindössze annak a nézetének adott hangot, hogy a donbasszi orosz köztársaságok szabadságvágya valós, nem pedig Oroszország manipulációja.

Szigetvári szerint Gyöngyösi gyáva, mert nem mondja ki, hogy ki kell lépni a NATO-ból és az EU-ból és azt, hogy legyen Oroszország a legfontosabb stratégiai szövetségesünk, szemben más G8 tagállamokkal. Az Együtt politikusa szerint: “Ha mondaná, akkor az legalább egyenes, férfias politika volna. Bár elhibázott.”

Az ellenzéki minipártvezér úgy véli, hogy Gyöngyösi

“csak érzékeltet, sejtet, mint egyszeri bespeedezett kommentelő a Mandineren egy Népszabadság-publicisztika alatt.”

Szigetvári hozzátette:  “a Jobbik gyáva radikálisnak lenni, ezért inkább hazudik valódi politikai céljairól”. Úgy látszik az Együtt politikusa most nem azért tart a Jobbiktól, mert szélsőjobboldali, hanem mert nem az. Egyre nehezebb követni az úgynevezett demokratikus ellenzék követelményeit.