Kimutatták a koronavírus-fertőzést a köztévénél is

Kimutatták a koronavírus-fertőzést a köztévénél is

Az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel levélben ismerte el, hogy valóban megfertőződött az új koronavírussal a közmédia egyik munkatársa. A 444 által megszerzett iromány szerint a fertőződött kollégájuk április 5-én volt utoljára beosztásban a közmédia Kunigunda úti épületében. Nem sokkal később hozzátartozóinál kimutatták a vírust. Ezt követően őt házi karanténra kötelezték, és nem mehetett többet dolgozni. Április 17-én produkálta az első tüneteket; tesztelték, és tesztje pozitív eredményt mutatott. Az érintett azonnal értesítette az MTVA vezetőségét. 

„Megkezdtük a kontaktkutatást, feltérképeztük munkavállalónk mozgási és esetleges érintkezési útvonalát. (...) munkája során nagyon kevés emberrel tartózkodott egy légtérben, és szerencsére nem érintkezett senkivel. A biztonsági előírásokat betartotta, szájmaszkot viselt, az épületben feleslegesen nem közlekedett”

- írta Papp a levélben. 

Az érintett munkavállalókat karanténra kötelezték, és tesztelik. Egyébként Papp leveléből az is kiderül, hogy a közmédiának saját operatív törzse van, amely a járványveszélyre reagálva már korábban bevezette a home office-t azokon a munkaállomásokon, ahol nem szükséges a stúdióban tartózkodás, és más biztonsági intézkedéseket is bevezettek.