NER kultúrkampf: “Hányás” szót böffentett oda a győri Fidesz Mundruczó Kornélék SZFE melletti szolidaritási akciójához

NER kultúrkampf: “Hányás” szót böffentett oda a győri Fidesz Mundruczó Kornélék SZFE melletti szolidaritási akciójához

Amikor már az ember azt gondolja, nincs, nem lehet lejjebb a kormány SZFE-ügyben történt kommunikációját tekintve, akkor jön a győri Fidesz és minden kérdés nélkül berúgja az alpáriság ajtaját. Pedig hát néhány éve még az “ország házmestere”, Kövér László után Áder János is aggódott egyet a közbeszéd folyamatosan romló nívója miatt. A jelek szerint azonban valahogyan mindkét megszólalás elkerülte a győri párttársak figyelmét.

Történt ugyanis, hogy vasárnap az A-kategóriás Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, #freeSZFE-s pólóban jelent meg a díszbemutatón a 43 nemzetközi filmdíjjal elismert, legsikeresebb magyar filmrendező, Mundruczó Kornél, Wéber Kata forgatókönyvíró és Petrányi Viktória producer. A velencei filmfesztiválon, a versenyprogramban szereplő “Pieces of a Woman” című alkotás stábjának tagjai azt is elmondták a közönségnek, mi történik a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül.

A Magyar Hang szúrta ki, hogy a győri Fidesz Facebook-posztjában mindössze a “Hányás” szóval, illetve a biztonság kedvéért egy hányás emojival kommentálta az akciót.

Hányás 🤮

Közzétette: Győri Fidesz – 2020. szeptember 5., szombat

Érdekesség, hogy a Fidesz győri választókerületi elnöke Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, aki az Országgyűlés Kulturális Bizottságának is alelnöke.

Frissítés

Nemrég a Fidesz törölte a szóban forgó posztot. Sebaj, íme a bejegyzésről készített fotó: