Nagy-Britannia katonailag segítene Líbiának :D

hozzávetőleg mintegy kéttucatnyi katonával szeretnék megoldani. :DDDDDDDDDDDDD

A BBC szombati értesülései szerint kis létszámú, hozzávetőleg kéttucatnyi katonából álló csoport utazna Líbiába, hogy "segítsen" az észak-afrikai ország határainak biztosításában. A brit védelmi minisztérium idézett illetékese szerint ez döntő jelentőségű az Európába irányuló menekültáradat megfékezése szempontjából.

Az a bizonyos angol humor

A név nélkül nyilatkozó minisztériumi illetékes szerint a brit kormány támogatja azt a folyamatot, amelynek célja nemzetközileg elismert kormány létrehozása Líbiában, és London már terveket készít e kormány megsegítésére.
    
David Cameron brit miniszterelnök a héten többször is kijelentette: a menekültválság megoldásához szükséges elemek közé tartozik, hogy Líbiában új kormány jöjjön létre, emellett foglalkozni kell a szíriai válsággal is.     Cameron szerint a most kialakult menekültválság fő felelősei közé tartozik Aszad szíriai elnök, valamint az Iszlám Állam "mészárosai" (nyilvánvalóan még véletlenül sem az Egyesült Államok és hű szövetségese, Nagy-Britannia, amelyek közös erőfeszítéssel bombázták vissza a kőkorszakba a fél Közel-Keletet - a szerk.)
    
A BBC szombati értesülései szerint a brit kormány a jövő héten kezdődő őszi politikai szezonban "előkészíti a terepet" ahhoz, hogy a brit királyi légierő (RAF) Szíriában is bekapcsolódhasson az Iszlám Állam elleni nemzetközi légi hadműveletbe.
    
A brit közszolgálati médiatársaság által idézett egyik kormányforrás szerint a Downing Street azzal fog érvelni, hogy az Irakban folytatott légi hadjárat sikeres, az Iszlám Állam struktúrája leépülőben van, a terrorcsoport területeket veszít, több vezetőjét megölték, de a nagyobb probléma most már Szíriában van.
    
A brit királyi légierő hadműveleti felhatalmazása ugyanakkor nem terjed ki az Iszlám Állam szíriai állásai elleni bevetésekre. A brit kormány álláspontja mindig is az volt, hogy ha a szíriai bevetés szükségessé válik, arról külön parlamenti szavazáson kell dönteni, annak ellenére is, hogy nem írja elő törvény a parlamenti jóváhagyást a nemzetbiztonsági indokokkal alátámasztott külső katonai beavatkozásokhoz.