Vádat emeltek a nagykanizsai kórház egyik orvosa ellen

Vádat emeltek a nagykanizsai kórház egyik orvosa ellen

Foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség egy kórházi orvos ellen, aki az ügyelete alatt nem vizsgált meg és nem látott el egy beteget, aki később meghalt - közölte a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Jánky Judit tájékoztatása szerint a 44 éves orvos rezidensként látta el az ügyeletet 2020. szeptember 17-18-án a Kanizsai Dorottya Kórház Pszichiátriai Osztályán.

A zártosztály fekvőbeteg-ellátásán egy pszichiátriai beteg hajnalban rosszul lett, és elesett. Az ápolónők megállapították, hogy a nő pulzusa gyenge, vérnyomása pedig mérhetetlen, ezért értesítették az ügyeletet ellátó orvost, aki segített a beteget visszatenni ágyába, majd a szobájába ment.

A nő állapota tovább romlott, erről a nővér telefonon két alkalommal is tájékoztatta az orvost, és arra kérte, hogy jöjjön a beteghez. A vádlott nem tett eleget a kérésnek, az ápolónő ezért saját felelősségére sóoldatos infúziót kötött be a betegnek, bízva abban, hogy sikerül stabilizálni az állapotát. Az infúzió fele folyt le, amikor a nő életveszélyes állapotba került, majd meghalt.

Halálának közvetlen oka hirtelen kialakult szívelégtelenség volt - olvasható az ügyészségi közleményben.