Nagykőrös is nemet mondott a kötelező kvótára, kivéve a szoci képviselőt

A napirendi pont vita nélkül zajlott le, melyet a jelen lévő 10 képviselőből 9-en megszavaztak. A hét FIDESZ- KDNP-s és a Jobbikos képviselő mellett igen gombot nyomott a független képviselő is, egyedül az MSZP képviselője nem támogatta a kötelező betelepítési kvóta elutasítását, aki bár jelen volt a szavazáskor, viszont gombot nem nyomott.

Nagykőrös városát is érintette az illegális bevándorlás, a Szeged-Budapest vasútvonal településünkön is áthalad, mely az illegális migránsok közlekedési útvonala volt. A szomszéd városban, Cegléden, 15 km-re Nagykőröstől, tavaly naponta átlagosan 100 - főként afgán és szír- menekült szállt le a vonatról, hogy más települések irányába utazzanak tovább.

A kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtés során eddig közel 5000 nagykőrösi polgár nyilvánította ki tiltakozását.

Az elfogadott határozat értelmében Nagykőrös Város Önkormányzata elutasítja a kötelező betelepítési kvótát. Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester a döntésről levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt és kérte, hogy Magyarország Kormánya minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot, a magyar polgárokat, a magyar családokat.