Nagyszabású vegyi támadásra készül az Iszlám Állam Londonban

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a terroristák már követtek el vegyi fegyveres támadásokat Szíriában, most pedig olyan információk birtokába kerültek a brit szolgálatok, miszerint London lehet a következő célpontjuk.

"Az Iszlám Állam nagyszámú áldozatot követelő támadásokban gondolkodik. Annyi embernek akarnak ártani, és annyi embert akarnak megfélemlíteni, amennyinek és amennyit csak lehetséges."

- nyilatkozta Wallace, majd hozzátette: az Iszlám Állam fanatikusainak nincsenek morális fenntartásaik a vegyi fegyverek használatával szemben, így amint módjukban áll, bevetik azokat Nagy-Britanniában.

Aláhúzta: az elmúlt években több, a közel-keleti államokban tárolt vegyifegyver-arzenál is a terrorszervezet birtokába juthatott.

Az állambiztonsági miniszter arra intette az angol polgárokat, hogy legyenek éberek és figyeljenek minden gyanús jelre, hiszen nem tudni, mivel segíthetik a hatóságok munkáját és akadályozhatnak meg egy terrortámadást.

Wallace arra is felhívta a figyelmet, hogy a számos brit állampolgár harcol a dzsihadisták között, a szervezet bukásával pedig az ő hazatérésük válik majd a legnagyobb biztonsági kockázattá.