Kiknek jött jól a NAV követelés elengedése?

637.000.000.000 forint.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, tavaly 637 milliárd forint követelést engedett el a NAV. Megterhelő lenne ezt átváltani az egészségügy, az oktatás, vagy akár a bérfejlesztésekre vonatkoztatva, de túlzás nélkül kijelenthetjük, ennek az összegnek a kis részét jelentő forrásbővítéstől is bizony sok tisztességes ember homlokán kisimulnának a barázdák.

Persze az is lehet, hogy ebből politikus nem lát egy kanyi vasat sem. Lássuk be, Magyarországon ennek a lehetőségére a legkisebb az esély. Talán ezt a véleményt osztja az a Sneider Tamás is, aki „A kormány tagjainak közvetlen hozzátartozói közül hány főt érint kedvezően a tavalyi évben elengedett 637 milliárd forintnyi követelés? ” címmel intézett írásbeli kérdést a Nemzetgazdasági Minisztériumot vezető miniszterhez (IDE kattintva olvasható).

Nem találnák ki, ezért elmondjuk, ki válaszolt az Országgyűlés és a Jobbik alelnökének a kérdésére. Igen, aki a labdarúgó NB1-ben szereplő Mezőkövesd Zsóry FC elnökére gondolt, az eltalálta. Sietve írom, nehogy bárkiben a kedélyek felkorbácsolódjanak, hogy Tállai András leszögezte:

"...az elengedett követelés a felszámolási eljárás alatt lévő adózókat érintette, mely követelések teljes összege kizárólag cégekre vonatkozott."

Mielőtt zabolázhatatlan olvasóink azon kezdenének elmélkedni, hogy hány politikusnak és mennyi cégben van részesedése (a közvetlen hozzátartozókat most engedjük el, így is sok már a matek - a szerk.) a miniszterhelyettes záró gondolatát idézzük:

"A követelésről történő lemondás tárgyában hozott döntés meghozatala során nem játszanak szerepet sem politikai szempontok, sem személyes viszonyrendszerek."