Nem a jobbikos polgármester embertelen, hanem amit hátrahagytak a kilakoltatott bérlők

Minderről Janiczak Dávid a település jobbikos polgármestere számolt be közösségi oldalán, egyúttal üzent a kritikusnak is“a mostani írásom megijedt és pánikba esett politikai tőkét szimatoló liberális pártoknak és szélsőliberális sajtóorgánumoknak üzenem, hogy még mindig következetesen, megkülönböztetés nélkül, a tartozás mértékét és a tartozó fizetési hajlandóságát figyelembe véve indítja meg a szükséges eljárást az ingatlankezelő, és a jogszerű eljárást követően többszöri felszólítást követően kell távozniuk az ott élőknek.” Korábban is kendőzetlenül fogalmazott a jobbikos településvezető:

Senki nem kötelezte az ott élőket, hogy lakbérfizetés helyett plazma TV-t vegyenek, vagy taxival járjanak, kocsmát látogassanak. Így én sem szeretnék panaszosokkal találkozni, ha a törvény és jogszabály ereje utolérte őket” Hozzátette: „Egy napokban kilakoltatottól elhangzott, hogy csak a plazma tévéjét viszi ki, a többit felgyújtja...”.

Az előzetes képviselőtestületi vita során Váradi József azt nehezményezte, hogy a Roma Nemzetiségi Önkormányzat véleményét nem kérték ki, pedig a bérlakásokban sok roma család él. Janiczak Dávid zseniális válaszában kimaxolta a Jobbik néppártosodását. Úgy fogalmazott: "...nem nemzetiségi, hanem szakmai kérdésként tekintettek a rendelet megalkotására."

A biztosítékot egyébként azt csapta ki, hogy a jövőben ugyan szélesebb kör tud majd lakáshoz jutni, a 35 éven aluli házaspárok például bizonyos vállalások esetén, öt év időtartamra ingyenesen költözhetnek be az ingatlanokba, de

szükség lesz erkölcsi bizonyítványra is.