Nem luxusparasztoknak – a Trónok Harca lovagjainak érzik magukat a Fidelitas tagjai

Emiatt Kurucz olyan rosszul érezte magát, hogy pár óra múlva lemondott a tisztségéről és kilépett. Noha korábban más okok miatt amúgy is felfüggesztették pozíciójából, az eljárás lezárultát nem várta meg, ezért tekinthető ez egy kétségbeesett és őszinte lépésnek. Tagadta, hogy a sajtóba ők, a sértettek szivárogtatták volna ki a sztorit, állítása szerint sértődés sincs benne. Tényi István (a belvárosi Fidesz tagja) az ügyben tett rendőrségi feljelentését úgy magyarázta, hogy ahhoz nincs közük, ők abban bíznak, hogy a botránynak lesznek következményei, de ezt szerinte nem kell feltétlenül mással megosztani.

Kurucz szerint, ha valaki hatalmat gyakorol és machiavellista módszerekkel semmi másra nem koncentrál, mint hogy azt a hatalmat megtartsa, azzal nem mutat fel semmit, az önmagában nem politikai teljesítmény. Szerinte azok akik tényleg szeretnének segíteni a korosztályuknak, az országnak azok rendszerint alulmaradnak, kihullanak az olyan konfliktusok miatt, ahol a Trónok Harca és a House of Cards vett módszerek az irányadóak. Szavai szerint a Fidelitasban az érdekalapú mentalitás kezd eluralkodni, ő csupán ez ellen emelte fel a szavát. Szerinte nem az a dolguk, hogy ezt tanulják meg hanem, hogy

„úgy tudjuk a Fideszt segíteni, hogy olyan utánpótlást nyújtsunk nekik…”

– mondta Kurucz, mondjuk az nem derült ki, hogy ha kilépett, akkor, hogyan fog utánpótlást biztosítani. A lemondott tisztségviselő úgy fogalmazott: azzal, hogy az anyapártnak bólogatnak, azzal nem segítenek, ezért az érdekalapú politizálásról az értékalapúra kellett volna áthelyezniük a hangsúlyt. Mikor a kérdező azt mondta, hogy szép dolgok vannak a Fidelitas alapszabályában a polgári meg a keresztény értékekről. Kurucz visszakérdezett:

„Megvan, hogy mit mondott G. Fodor Gábor egy évvel ezelőtt a polgári Magyarországról?”

Elhangzott a felelet is, a Századvég stratégiai igazgatója azt mondta, hogy

a polgári Magyarország is csak egy termék.

Kurucz arról is szót ejtett, hogy nem feltétlenül szerencsés a wellnessdisznóvágás, mármint az hogy a kormánypárti ifjúsági szervezet ezt a szót használja saját csapatépítő táborára, de túlzásnak érzi, hogy ezt a sajtó felkapta, ha emiatt luxusparasztnak nevezik őket.