Operatív törzs alakul a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt

Operatív törzs alakul a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt

Operatív törzs alakul a Budapesten, szeptember 5. és 12. között tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) lebonyolítására - mondta sajtótájékoztatón Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy az eseményt a lehető legnagyobb biztonságban rendezzék meg, és hangsúlyosan szólt az ide látogató védett személyek biztonságáról is.

A rendőrség négyéves előkészítő munkával felkészült a kongresszus biztosítására - ismertette Kuczik János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka. Közölte, hogy az ide látogató Ferenc pápa személyvédelmét a Terrorelhárítási Központ (TEK) látja el.

A kongresszus a pandémia óta az első világegyházi esemény, így azt igen nagy figyelem övezi - számolt be Mohos Gábor Esztergom-budapesti segédpüspök, a NEK titkárságának vezetője, hozzátéve: mivel a járványhelyzet miatt sokan nem tudnak személyesen ellátogatni a kongresszusra, az érdeklődők az interneten kapcsolódhatnak be a rendezvényekbe, amelyeket öt világnyelvre tolmácsolnak.

(MTI)

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}