Pár napon belül másodszor repült a Maldív-szigetekre a NER magánrepülője

Pár napon belül másodszor repült a Maldív-szigetekre a NER magánrepülője

Péntek reggel landolt a Maldív-szigeteken az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép, mely csütörtökön este indult Budapestről, írja a 24.hu. A gyakran csak a NER kedvenc magánrepülőjeként emlegetett, csúcskategóriás Bombardier Global 600

a héten már másodszor tette meg a nyolcórás utat az Indiai-óceánon fekvő szigetcsoport felé.

A 17 utas befogadására alkalmas repülő ugyanis ­– amelyen korábban Mészáros Lőrinc és családja is többször utazott –  február 16-án kedden szintén elrepült az üdülőparadicsomba, majd rövid tartózkodást követően visszaindult Ferihegyre. A magángépet a téli szezonban lassan állandó vendégként fogadhatják a Maldív-szigeteken: karácsony után is tett egy közel tíznapos látogatást arrafelé.

A budapesti gép mostani utasainak kiléte nem ismert, de ha felidézzük a 2019-es esztendő februárját, akkor az év második hónapjában Mészárosék utaztak a Bombardier fedélzetén a Maldív-szigetekre.

Az osztrák lajstromjelű, de a Liszt Ferenc Repülőtéren állomásozó magángépet, amely a múlt hét végén Dubajban is járt, kisebb utakra is használták. Az Átlátszó szerint például január 14-én a horvátországi Pula városába ment, ahonnan nagyjából fél óra múlva indult vissza, s még aznap Marosvásárhelyre repült. Két nappal később ismét Pulába vette az irányt, ezt január 17-én egy gyors Budapest-Marosvásárhely-Budapest kör követte.

A magánrepülőről az utóbbi években többször írt a sajtó, miután Orbán Viktor miniszterelnök is használta a székesfehérvári futballcsapat meccsére utazva, azt állítva, barátja, a klubtulajdonos Garancsi István milliárdos vendége volt.

De ez a gép volt az is, amelyik augusztus végén – néhány nappal a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt lezárások bejelentése előtt – napi több fordulót is lebonyolítva röpködött az Adria és a Földközi-tenger tengerparti városai és Budapest között.

Ősszel is gyakran emelkedett a magasba: annak ellenére, hogy a külügyminisztérium szeptember óta nem ajánlja a külföldre utazást, megjárta Zürichet, Nizzát, Rijekát, Velencét és Berlint is.