Egy vadászpuskával és pisztolyokkal felfegyverzett férfi lövöldözött egy Oslo közeli mecsetben

Egy vadászpuskával és pisztolyokkal felfegyverzett férfi lövöldözött egy Oslo közeli mecsetben

Lövöldözés volt szombaton a norvég főváros, Oslo közelében egy mecsetben, egy ember megsebesült, egy gyanúsítottat a hatóságok őrizetbe vettek - közölte a norvég rendőrség.

Az MTI az összefoglalójában azt írja: a lövöldözés az al-Noor Iszlám Központban történt, a norvég főváros Baerum nevű elővárosában, a gyanúsított egy „fiatal fehér ember” a rendőrség szerint.

„Egy embert eltaláltak. Nem ismerjük a sebesülésének mértékét. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek. A rendőrség a helyszínen van”

 - közölte a rendőrség a Twitteren. Hozzátette, nem tud arról, hogy más merénylő is volt-e a mecsetben, és a gyanúsítottról sem tud többet, csak annyit, hogy fehér.

A mecset illetékese azt mondta a norvég médiának, hogy a merénylő fehér ember, rohamsisakot és egyenruhát viselt, és több fegyver volt nála.

„Egy norvég típusú férfi egy vadászpuskával és pisztolyokkal felfegyverkezve belépett a mecsetbe, és lövöldözni kezdett”

 - mondta el Irfan Mushtaq, a mecset vezetője.

Az NRK norvég közszolgálati rádió és televízió közlése szerint a rendőrség több fegyvert talált a mecsetben. A lövöldözőt egy, a mecsetben tartózkodó személynek sikerült lefognia a rendőrség megérkezéséig.

A norvég rendőrség biztonsági szolgálata közölte, hogy „követi az eseményeket”, de „még korai következtetéseket levonni”.

A lövöldözést követően a hatóságok egy holttestre bukkantak Oslo külterületén. Az esetet a mecsetbeli lövöldözéssel hozzák összefüggésbe.