Nem támogatja a kormány a Jobbik javaslatát a két ünnep közötti állami szabadnapokról

Nem támogatja a kormány a Jobbik javaslatát a két ünnep közötti állami szabadnapokról

Amellett, hogy járvány miatt nagyon sokan elvesztették az állásukat, illetve csökkentett munkaidőben kénytelenek dolgozni, még többen vannak, akiknek már nincs kivehető szabadságuk, mert a tavaszi pandémia idején és a második hullám során, a munkaadók megrendelések híján szabadságra küldték dolgozóikat. Ezért azt a javaslatot terjesztettem elő, hogy nyilvánítsuk államilag fizetett munkaszüneti nappá a december 24. és december 31. közötti időszakot

- mondta Nunkovics Tibor a parlamentben.  

A Jobbik képviselője az azonnali kérdések órájában jelezte, a kormánynak kellene kijelölni azokat a szektorokat, ahol ez megvalósítható. Ilyennek nevezte például azokat az ágazatokat, ahol téli leállás van.

Tállai András válaszában nem támogatta a Jobbik képviselőjének javaslatát. Az államtitkár meg sem említette azt a tényt, hogy az érintett munkavállalók önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe. Csak annyit mondott, hogy ez napi szinten 50-70 milliárd forintba kerülhet az államnak, nem lehet igazságosan megállapítani, hogy melyik ágazat részesüljön ebből és szerinte Nunkovics Tibor előterjesztése csökkenti a termelékenységet, növeli a bérköltséget és a versenyképességet.

Nunkovics Tibor viszontválaszában felhívta az államtitkár figyelmét, hogy ez csak egyszeri eset lenne és azokban az ágazatokban, ahol ez valóban megoldható.

Tállai András szerint ezt a kérdést a munkavállalók és a munkaadók intézhetik el.

Nunkovics Tibor javaslatát, december 8-án szintén elutasította, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége.

 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/SOTO-q2ER8c.jpg?itok=frehexZT","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=SOTO-q2ER8c&%3Bfeature=youtu.be&%3Bab_channel=JobbikMagyarorsz%C3%A1g%C3%A9rtMozgalom","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Nunkovics Tibor javaslatát, december 8-án szintén elutasította, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége.