Nyaralással egybekötött extrém kalandtúrák a fokozott adrenalin kedvelőinek (x)

Nyaralással egybekötött extrém kalandtúrák a fokozott adrenalin kedvelőinek (x)

A passzív pihenés kedvelőivel ellentétben az aktív kikapcsolódás hívei nem bírnak egy helyben megmaradni, és sokan közülük vágynak a kihívásokra, az új terepek kipróbálására.

Vannak, akik a nyári szabadságolások idején inkább csak egy tengerpartra vágynak, ahol naphosszat lubickolhatnak a habokban vagy napozhatnak. Akik annyira a meleget nem bírják, de fürdeni szeretnének, ők pedig elutaznak wellnessezni valahova. A passzív pihenés kedvelőivel ellentétben az aktív kikapcsolódás hívei nem bírnak egy helyben megmaradni, és sokan közülük vágynak a kihívásokra, az új terepek kipróbálására.

Extrém sportolási lehetőségek egy közeli luxusszállodában

Nem kell messzire mennünk, csak a szomszédos Ausztriába, annak is a karintiai tartományába, hogy olyan szállodába érkezzünk, amelynek közvetlen környezetében számtalan sportágat ki lehet próbálni. A Hotel OTP Birkenhof**** programlehetőségei révén számtalan kikapcsolódási opció vár a természetet kedvelő és kirándulni, túrázni vágyó vendégeknek. De akiknek mindez nem elég és magasabb adrenalinra szeretnének kapcsolni, rájuk várnak az extrém sportolási lehetőségek.

Fontos, hogy mindenki a maga izgalmi és erőnléti szintjének, fizikumának, állóképességének megfelelő kihívást válasszon. Vannak olyan extrém sportok, amelyeknél nem árt, ha szakavatott és hozzáértő túravezető segít végig a szakaszokon.

Kikapcsolódás földön, vízen és levegőben

A gyorsabb sodrású folyókon való evezést hívják raftingnak, azaz vadvízi evezésnek, amelynek már több évtizede mi is élvezettel hódolunk. A Birkenhof közelében lévő Möll folyón is van lehetőség ennek a sportnak a kipróbálására, de akik inkább valami nyugodtabb sportolásra adnák a fejüket, azok részt vehetnek a karintiai Négy-tó túrán. Ez Bad Kleinkirchheimből indul és a Feld am See-n, Afritzer See-n, az Ossiacher See és a Wörther See mentén vezetve visszavisz végül megint a kiindulási pontra a gyönyörű tájak mentén. A bringások és fürdőzők szerelmeseinek is egyaránt ajánlott.

A vadvízi evezés esetében a megfelelő fizikai erőnlét alapvető, de ezenfelül előírás a biztos úszástudás, és nem árt, ha az, aki raftingolni szeretne, gyorsan és helyesen fel tudja mérni a váratlan történéseket és tud dönteni a rendkívüli helyzetekben. Mivel a raftingolás nem egyszemélyes sportág, fontos, hogy szeressen másokkal is együttműködni, akinek ehhez a sporthoz van kedve.

A Birkenhofnál siklóernyőzésre is van mód, bár ezt vannak, akik nem tekintik extrém sportnak. Nem mindenki bírja a magasságot, de aki nem tériszonyos, azt el fogják bűvölni a lenyűgöző tájak, és megtekintheti a gyönyörű panorámát madártávlatból a Gerlitzen hegy lankáiról nekiindulva.

Bungee jumping és síelés

Az extrém sportok közé tartozik még és talán a legnagyobb kihívásnak minősül a bungee jumpingolás, amelyet a maltatali duzzasztógát 165 méter magas faláról vagy a 96 méter magas Jaunalbrückéről tehetünk meg, amely Európa legmagasabb vasúti hídja. De aki ellátogat a Hotel OTP Birkenhof**** szállodába, olyan különleges élményben lehet része, hogy válogathat ugyanazon a napon valamelyik tóban való fürdés vagy a közeli hegyen való síelés között.