Nyilvánosságra hozták, hogy melyik kórházak igazgatóit rúgta ki Pintér Sándor

Nyilvánosságra hozták, hogy melyik kórházak igazgatóit rúgta ki Pintér Sándor

Olyat is elküldenek, aki kinyitotta a száját Orbánék elhibázott járványkezelésével kapcsolatban, de van, akit csak azért küldenek el, mert a kormány szerint túl öreg.

Szerdán 24 kórházigazgató menesztéséről tett bejelentést a Belügyminisztérium és az Országos Kórházi Főigazgató (OKFŐ). Akkor csak annyit közöltek, hogy december 31-i hatállyal két országos intézet és hét megyei kórház, valamint tizenöt városi kórház főigazgatójának is távoznia kell.

Most kijött az intézmények, illetve a kirúgott kórházigazgatók névlistája is.

A Népszava értesülései szerint a tisztogatás áldozata lett:

• Bucsi László, a Fejér megyei kórház főigazgatója,aki koronavírus-járvány során megtörte az egészségügyre kényszerített szájzárat, és elárulta, hogy az intézményben a lélegeztetőgépre került betegek 84 százaléka meghal.

• Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, és Poór Gyula, az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgatója, akiket azért váltanak le, mert betöltötték a 65 évet.

• Töreki-Vörös Ibolya, a Veszprém megyei kórház főigazgatója.

• Szabó Géza, a Nógrád vármegyei kórház vezetője.

• Veress Gábor, a Balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatója.

• Tóth Judit, a balassagyarmati kórház főigazgatója.

A városi kórházak igazgatói közül távozni kényszerül Kerekes László, a dombóvári Szent Lukács Kórház, Havrilla Gyula a pápai, Viniczai Zoltán a csornai, Varjú János az oroszlányi, Csiki Zoltán a jászberényi, Vermes Tamás a zirci, Weisz Péter a gyöngyösi, Kanász Gábor a tatabányai, Németh Csaba a szekszárdi, Prosszer Ottó a kisbéri, Barcza Zsolt a bonyhádi, Tóth Gábor a kazincbarcikai, Jobbágy Lajos a dunaújvárosi, Boczek Tibor a pásztói intézmény vezetője. Rudner Ervint a szolnoki MÁV-kórház igazgatóját is kirúgják.

(Címlapkép: Orbán Viktor/facebook)